مصطفی فخری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره وضعیت فروش در نخستین ماه سال و در مقایسه با پایان سال ۱۴۰۳، بیان کرد: با توجه به اینکه ناشر آموزشی هستیم و دانشآموزان باید، مشتریهای اصلی کتابفروشی «آخر» باشند، متاسفانه وضعیت کتابفروشی در مقایسه با ماه پایانی سال گذشته، افت داشته است.
وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی، معلمان مدارس، وضعیت مناسبی به لحاظ حقوق و دستمزد ندارند و طبیعی است که کتابهای آموزشی مثل نشر «آخر» هم خریداری نمیشوند؛ همچنین قشر متوسط جامعه، خرید این کتاب را در اولویت زندگی خود قرار نمیدهند و قشر ضعیف هم اصلاً به سراغ خرید این کتابها نمیآیند. پیش از این هم مدارس هزینه کتابهای کمک آموزشی را از والدین دریافت میکردند و خرید کتاب داشتند اما با توجه به شهریه زیاد این مدارس این خریدها هم حذف شده است.
فخری، بیان کرد: فضای مجازی و فروش کتابهای مختلف در سایتهای متفاوت با قیمتهای ارزانتر نیز یکی دیگر از مشکلات و طبیعی است که مخاطب هم به دنبال قیمت مناسبتر است و به جای خرید از کتابفروشی به خرید از این سایتها رو میآورند؛ بهطور کلی وضعیت کتابفروشیها مناسب نیست. قانون معافیت مالیاتی کتابفروشان هم به درستی اجرا نمیشود.
مدیر کتابفروشی آخر، ادامه داد: ناشُکر نیستیم چون فروش کتاب حرفه ما است و به این کار روی آوردیم اما اگر از ناشران بزرگ هم سوال کنید، میگویند بعد از آبانماه ۱۴۰۳، کار کتاب کمکآموزشی خوابیده است و دانشآموزان، مشارکتی کتاب میخرند.
وی اضافه کرد: کتاب، تنها محصولی است که وقتی بازار دچار تورم است، قیمتش متفاوت نیست و مجبوریم به ۵درصد سود قانع باشیم.
فخری، درباره فروش کتاب با قیمتهای بهروز و یا درج نکردن قیمت در کتاب بیان کرد: این طرحی بود که به خیلی از ناشران آموزشی ارائه داده بودم تا کتابها با QR کد به قیمت بهروز به فروش برسند تا به این ترتیب سرمایه کتابفروش هم افزایش یابد.
وی گفت: بسیاری از ناشران هم کتاب بدون قیمت داشتند اما برای حفظ تعامل با مشتری اقدام مناسبی نیست و موجب کاهش اعتماد مشتری به کتابفروش میشود.
نظر شما