دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰
«یادداشت‌های صدرالدین عینی» بررسی می‌شود

هشتصدوسی‌ویکمین شب از سلسله شب‌های مجلۀ بخارا به نقد و بررسی کتاب «یادداشت‌های صدرالدین عینی» به کوشش مصطفی باباخانی اختصاص یافته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا هشتصدوسی‌ویکمین شب از سلسله شب‌های مجله «بخارا» به نقد و بررسی کتاب «یادداشت‌های صدرالدین عینی» اختصاص یافته که با سخنرانی نظام‌الدّین زاهدی، سفیر مختار و نماینده تام الاختیار جمهوری تاجیکستان در تهران، علی‌اشرف مجتهد شبستری، رئیس انجمن دوستی ایران و تاجیکستان، اصغر دادبه، استاد دانشگاه علامه طباطبایی، عبدالنبی ستارزاده، عینی‌پژوه و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، محمد جعفری قنواتی، پژوهشگر حوزه فرهنگ و ادبیات عامه، حسن قریبی، پژوهشگر ادبیات تاجیکستان، مصطفی باباخانی، مصحح کتاب «یادداشت‌ها» و علی دهباشی برگزار می‌شود.

«یادداشت‌ها» خاطرات صدرالدّین عینی یا تصویر واقعه‌هایی از زندگی اوست که خود شاهد آنها بوده است. این رویدادها، جنبه‌های گوناگون حیات و مهم‌ترین جریان‌های اجتماعی و تاریخی بخارای اواخر قرن نوزده میلادی را دربرگرفته و گنجینه‌ای است از مسائل تاریخی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، دینی، زبانی، ادبی و هنری قوم‌نگاری و فولکلور و بسیاری از موارد دیگر؛ از همین رو، آن را دائرة‌المعارفِ حیاتِ بخارای قرن نوزده نامیده‌اند.

«یادداشت‌ها» آخرین اثر استاد عینی است که حجم زیادی دارد و می‌توان آن را مهم‌ترین دستاورد آفرینش‌های ادبی عینی و یکی از شاهکارهای ادبیّات معاصر تاجیکستان به شمار آورد. در این اثر نمایندگان همه طبقات مردم با نام واقعی خود فعالیت می‌کنند.

صدرالدّین عینی (یکی از بزرگ‌ترین شاعران، نویسندگان، منتقدان، تاریخ‌نویسان و زبان‌شناسان تاجیک است و آثاری در هر یک از این زمینه‌ها پدید آورده که بیشتر آنها سهم بزرگی در دگرگونی‌های ادبی، اجتماعی و فرهنگی ورارود سده بیستم میلادی داشته است. او بنیان‌گذار و پیشگام ادبیات معاصر فارسی‌تاجیکی بوده و از بزرگ‌مردان و تاریخ‌سازانی است که در تاجیکستان عنوان عالی «قهرمان تاجیکستان» را به او داده‌اند و او را «استاد» و «پدر ملّت» خطاب می‌کنند. وی برای حفظ و گسترش زبان و ادبیات فارسی و در راه خودشناسی تاریخی و معنوی و احیای خودآگاهی و هویت ملی تاجیکان ورارود کوشش‌ها و مبارزه‌ها کرده است.

این نشست از ساعت ۱۷ روز چهارشنبه، بیست و هفتم فروردین ۱۴۰۴ در فرهنگسرای نیاوران به نشانی خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی اصغر زرندی متخلص .. حلاج نیشا بوری IR ۰۷:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
    سلام امید وارم روز به روز ارتباطات بین ایران ‌و تا جیکستان افزا یش تا بیشتر هنر مندان شناخته شود

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین