دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۸
با شعر می‌توانیم به دفاع از مظلومان در مقابل ظالمان بپردازیم

وظیفه علمی و اجتماعی ما سخن گفتن از بزرگان حکیم و سخنور و فهیم کشورمان است و کلام و شعر و شعور را نمی‌توان از هیچ انسان و هیچ ایرانی و هیچ فرهیخته‌ای جدا کرد و دانشگاهیان باید بر صدر بنشینند و بر عرش تکیه زنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا محمدهادی امین ناجی در آیین بزرگداشت عطار نیشابوری که امروز، ۲۵ فروردین درقالب یکی از سلسله نشست‌های دوشنبه‌های کتاب دانشگاه پیام‌نوربرگزار شد، در سخنانی با ابراز خرسندی از حضور خود در این نشست ادبی و در جمع استادان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور عنوان کرد: موجب افتخار است که امروز در این محفل از عطار سخن می‌گوییم. این اولین قدم در برگزاری نشست‌های گفت‌وگو در حوزه حکیمان در دانشگاه پیام نور است و در ادامه به‌زودی نشست‌هایی درباره خیام و فردوسی نیز خواهیم داشت.

سرپرست دانشگاه پیام نور افزود: امیدوارم دانشکده‌های مختلف هرکدام چهره‌های پرافتخار پیشین رشته و تخصص خود را ارج نهند چه در تقویم رسمی کشور نامی از آن بزرگان باشد یا نه و در مواعید مختلف از آن مفاخر به نیکی یاد کنند، نه در یک شهر خاص تهران، سبزوار یا نیشابور بلکه در اقصی نقاط ایران زمین این مهم را به انجام رسانند. وظیفه علمی و اجتماعی ما سخن گفتن از بزرگان حکیم و سخنور و فهیم کشورمان است و کلام و شعر و شعور را نمی‌توان از هیچ انسان و هیچ ایرانی و هیچ فرهیخته‌ای جدا کرد و دانشگاهیان باید بر صدر بنشینند و بر عرش تکیه زنند.

وی در ادامه ضمن تشکر از برگزارکنندگان و حامیان برگزاری این برنامه با اشاره به اینکه اکنون ۷۰۰۰ دانشجوی رشته زبان و ادبیات فارسی در واحدهای مختلف دانشگاه پیام نور تحصیل می‌کنند، گفت: امیدوارم هرکدام از این دانشجویان به نوبه خود در شهرشان یک محفل ادبی و جمع ادبی ارزشمند را ایجاد کنند و به شناسایی شاعران شهر خود و گردآوردن آنها در محافل ادبی اقدام کنند.

با شعر می‌توانیم به دفاع از مظلومان در مقابل ظالمان بپردازیم

امین‌ناجی اذعان کرد: ما در دوره‌ای از حکیمان خود غافل شده‌ایم و باید دوباره آنان را معرفی و تجلیل کنیم. امیدوارم دانشگاه پیام نور بتواند در این عرصه چیزی کم نگذارد و بی‌هیچ هراسی در این مسیر قدم بردارد؛ چراکه عرصه اندیشه و سخن می‌تواند تمام میراث پیشین را حفظ کند و یاور عالمان، عادلان و حق‌جویان باشد تا در مقابل ظالمان بایستند. عرصه اندیشه و سخنوری کمک می‌کند که با شعر و هنر به یاری مظلوم و تبری از ظالمان بپردازیم.

وی گفت: وقتی سخن هنرمندانه می‌گوییم ماندگار می‌شود و با شعر می‌توانیم به دفاع از مظلومان در مقابل قساوت‌های ظالمان امروز بپردازیم و پیام حق‌طلبی را در زبان مخاطبان جاری کنیم.

همچنین در این نشست تعدادی از استادان و پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی به سخنرانی درباره اندیشه عطار پرداختند و کارنامه عطارپژوهی در دانشگاه پیام نور نیز بررسی شد.

خانه کتاب و ادبیات ایران، انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی ایران، موسسه پژوهشی میراث مکتوب و موسسه فرهنگی فارسنامه، حامیان این برنامه بودند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین