نويسنده كتاب «سياستگري و سياستانديشي: زندگي و فكر سياسي» اين اثر را تشريح تجربههاي سياسي مرحوم مهدي حايرييزدي و آراي وي در فلسفه سياسي دانست و گفت: حايري يزدي دموكراسي را بر اساس نظريه «مالكيت مشاع شهروندان بر سرزمينشان» تعريف و تبيين كرده است._
وي افزود: كتاب «علم حضوري» كه رساله دكترياش به شمار ميآمد، يكي از معروفترين آثار وي است كه از سوي دانشگاه «كلمبيا» منتشر شد. آخرين اثر وي نيز «حكمت و حكمت» نام دارد. «كاوشهاي عقل نظري»، «كاوشهاي عقل عملي، فلسفه اخلاق» و «هرم هستي» از ديگر كتابهاي حايري يزدياند.
رضوي اين اثر را شامل انديشه سياسي و نقاديهاي او برشمرد و گفت: او با نقد نظريات مندرج در فلسفه سياسي سنتي و همچنين نظريات عمده در دموكراسي نظير آراي «ژان ژاك روسو» ايده جديدي پيشنهاد كرد. اساس اين ايده بر نظريه مالكيت مشاع شهروندان بر سرزمينشان استوار است.
نويسنده كتاب «طلوع ابرانسان» ادامه داد: شهروندان داراي مالكيت مشاع بر سرزمينشان ميتوانند بهطور وكالتي دولت و ساير مسوولان را تا بالاترين ردهها تعيين كنند. اين وكالت در چارچوب وظايفي است كه بر عهده آنان گذاشته ميشود. همچنين نهادهاي مياني نظير مجلس نيز براي نظارت و تغيير در دولت تأسيس ميشوند.
رضوي با اشاره به درگذشت حايري يزدي در سال 1378 گفت: او از يكي از استادانم به شمار ميآمد، به همين دليل سالهاي بسياري است كه با انديشههاي او آشنايم. در سال 1380 سلسله گفتوگوهايم با وي در قالب كتابي با عنوان «آفاق فلسفه، از عقل ناب تا حكمت احكام» از سوي انتشارات فرزان روز منتشر شد.
كتاب «سياستگري و سياستانديشي: زندگي و فكر سياسي» در 192 صفحه از سوي انتشارات علم منتشر شده است.
نظر شما