جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۴
آثار ۷ مولف کودک و نوجوان استان هرمزگان رونمایی شد

هرمزگان - از آثار هفت مولف کودک و نوجوان استان هرمزگان، همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، به همت مجموعه «بندرعباس‌مال» و با همکاری «بوکلند بندرعباس» و انتشارات «سومیتا»، رویداد روز ملی کتاب و کتابخوانی برگزار و از آثار هفت مولف کودک و نوجوان استان هرمزگان رونمایی شد.

نخست مدیر انتشارات «سومیتا» با قدردانی از مجموعه «بندرعباس‌مال» گفت: وظیفه ذاتی بسیاری از نهادهاو سازمان‌ها این است که برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در تمام روزهای سال تلاش کنند اما اقداماتی که در این زمینه انجام می‌شود متناسب با نیاز جامعه و مطالبه مردم نیست.

امیرحسین والا با بیان ارزشمند بودن هرگونه فعالیت در این زمینه افزود: اینکه مجموعه «بندرعباس‌مال»، از مدیریت تا کارکنان، همت می‌کنند تا در هفته کتاب و کتابخوانی رویدادی شایسته برگزار کنند، قابل ستایش است اما ارزش این اتفاق وقتی بیشتر می‌شود که این مراسم برای تقدیر از کودکان و نوجوانان مولف استان هرمزگان برگزار می‌شود که آینده فرهنگ این خطه بدون تردید در دستان ایشان است.

در ادامه این برنامه کودکان و نوجوانان مولف یک به یک روی صحنه حضور یافتند و در مورد اثر خود صحبت کردند و موجب تحسین و تشویق حاضران قرار گرفتند.

ابتدا سُرمه ملایی، نویسنده کتاب «قُمری قهرمان» با لباس بومی خطه هرمزگان به جایگاه آمد و در مورد کتاب خود سخن گفت و بیان داشت: این کتاب در مورد دوستی صحبت می‌کند و از مهربانی و همدلی سخن می‌گوید.

این نویسنده کودک اضافه کرد: با مطالعه این اثر به ارزش خانواده، تاثیر پشتیبانی از همدیگر، ارزشمندی هنر، اهمیت استاندارد و همچنین پشتکار و شکیبایی پی خواهید برد.

تصویرگر این کتاب شمیم کشمیر هنرمند نقاش و مادر سُرمه ملایی است.

در ادامه سومیتا والا، تصویرگر کتاب «پوینت» با برشمردن ویژگی‌های مختلف تصویرگری بیان داشت: تصویرگر باید با مفاهیم اولیه نقاشی آشنا باشد اما الزاماً هر نقاشی، تصویرگر نمی‌شود.

وی از کتاب‌های «حقیقت و مرد دانا» اثر بهرام بیضایی و تصویرگری فرشید مثقالی و همچنین کتاب «درخت بخشنده» اثر شل سیلوراستاین نام برد و گفت: تناسب تصویر با نوع متن مهم است و تصویرگری باید تکمیل کننده داستان باشد.

نویسنده کتاب «پوینت» امیرحسین والا پدر سومیتا است و انتشارات نیز به نام «سومیتا» است.

در بخش بعدی برنامه آیدا اسکندری نویسنده کتاب «قصه شهر شادابی» در مورد کتاب خود سخن گفت و بیان داشت: «مدت‌ها بود که دوست داشتم یکی از داستان‌هایم را به کتاب تبدیل کنم و خوشحالم که امروز این آرزوی من دست یافتنی شد.

وی ادامه داد: «قصه شهر شادابی» داستان دختری است که شادی را به سرزمینش هدیه می‌کند و من هم آرزو دارم که همه کودکان شاد و خوشحال باشند. تصویرگر کتاب «قصه شهر شادابی» آرزو پارسانسب است.

در ادامه برنامه شیرین دهقان بنادکی نویسنده کتاب «اره ماهی دوطبقه» در مورد نوشته خود گفت: «این کتاب در مورد یک نجار در شهر بندرعباس است و ماجرای آن در فضای بومی هرمزگان اتفاق می‌افتد.

دهقان اضافه کرد: من دوست داشتم در این کتاب به کودکان دیگر بگویم که چیزهای قدیمی را حتماً نباید دور بریزیم و آن‌ها هم می‌توانند مفید باشند.

کتاب «اره ماهی دو طبقه» نوشته مشترک شیرین دهقان بنادکی و فاطمه میرزا اسماعیلی است که توسط معصومه رئیسی تصویرگری شده است.

در بخش دیگری از رویداد فرهنگی «پانته آ کاویانی» تصویرگر کتاب «داد زدن بد نیست» در مورد تصویرگری کتاب گفت: «من در خلق این کتاب از فضاهای آشنا و شخصیت‌های دور و برم خیلی کمک گرفتم ولی آن‌ها را دوباره در ذهنم بازسازی کردم و به تصویر کشیدم.

وی افزود: «کارهای تصویرگری این کتاب کمی طولانی شد اما وقتی نتیجه و ثمر آن را دیدم، از این کار بسیار راضی هستم.

نویسنده کتاب «داد زدن بد نیست» امیرحسین والا است.

سپس نیکی انصاری نسب نویسنده کتاب‌های «ما انسان‌ها» و «آن‌ها با من چای نوشیدند»، گفت: بعد از کتاب اول که با استقبال خوبی روبه رو شد، این باور را پیدا کردم که می‌توانم از آنچه از پیرامون خودم دریافت کردم بنویسم.

انصاری نسب همچنین بیان کرد: وقتی برای نوشتن کتاب دومم اقدام کردم خیلی خوشحال بودم که می‌توانم از احساس‌هایی بنویسم که ممکن است سراغ هرکسی بیاید و همه ما در خلوتمان با آن احساس‌ها و دریافت‌ها سروکار داریم.

در ادامه نیز «کاویان میرحسینی» نویسنده کتاب‌های «قصه الفبای دانایی» و «قصه‌های کاویان» در مورد آثار خود گفت: من قصه گفتن را از مادرم آموختم. وقتی او برای من قصه تعریف می‌کرد، از من می‌خواست که آن‌ها را تکمیل کنم و به این ترتیب با تعریف کردن و گفتن قصه آشنا شدم.

وی افزود: بعد از مدتی علاقه پیدا کردم که داستان‌های خودم را بگویم و در اختیار دیگران قرار بدهم تا آن‌ها هم بخوانند. لازم به ذکر می‌باشد تصویرگر کتابهای کاویان، معصومه پالیز مادر کاویان است.

در بخش پایانی این بخش، امیرحسین والا ضمن قدردانی مجدد از حمایت‌هایی که برای اجرای این برنامه صورت گرفته است، گفت: «کودکان و نوجوانان ما بسیار توانمند هستند و به روشنی قابل مشاهده است که آن‌ها کتاب و کتابخوانی را دوست دارند، فقط باید این فرصت برای آن‌ها فراهم شود.

به گزارش ایبنا، به پاس قدردانی از کودکان و نویسندگان و تصویرگران هرمزگانی و به نمایندگی از مجموعه «بندرعباس‌مال» و «بوکلند بندرعباس» غزل بهمنی دختر زنده‌یاد محمدعلی بهمنی هدایایی به مولفان کودک و نوجوان اهدا کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها