دبير كنگره بزرگداشت محدث قمي با اشاره به اين كه اين برنامه 11 آذر ماه در مركز فقهي ائمه اطهار(ع) قم برگزار ميشود، يادآور شد: بيش از 100 اثر تاليفي از محدث قمي برجاي مانده است. بازشناسي آثار و آراي اين انديشمند در كنار تصحيح و بازچاپ اين كتابها بر اساس برخي از نسخههاي خطي تازهيافت اين انديشمند ضرورت دارد.\
وي تكريم مقام علمي، فرهنگي و اجتماعي شيخ عباس قمي، نشر آثار علمي و فرهنگي اين عالم رباني، ايجاد امكان استفاده بيشتر از آثار اين انديشمند و ترويج و توسعه فرهنگ تكريم عالمان و انديشمندان ديني در جامعه اسلامي را از اهداف برپايي اين كنگره توصيف كرد.
عضو هيات علمي دانشگاه پيام نور با اشاره به دو مجموعهاي كه قرار است براي برپايي كنگره منتشر شوند، گفت: مجموعه نخست با عنوان «محدث رباني» 42 مقاله درباره آثار و انديشههاي اين محدث شيعه را دربر دارد و اثر دوم با عنوان «شناختنامه»، حدود 20 مقالهاي را در خود جاي داده است كه پيش از اين در آثار گوناگون منتشر شدهاند.
حسيني معرفي مجموعه آثار محدث قمي در يك جلد با عنوان كتابشناسي اين انديشمند شيعه را از ديگر فعاليتهاي مكتوب اين همايش نام برد و تصريح كرد: دبيرخانه اين كنگره با راهاندازي پايگاه اطلاع رساني به نشاني اينترنتي www.mohadeseqomi.ir در نظر دارد آثار علمي و فرهنگي محدث قمي را براي بهره برداري عمومي علاقهمندان داخلي و خارجي در اينترنت قرار دهد.
شیخ عباس قمی معروف به محدث قمی از محدثان شیعی قرن چهاردهم هجری به شمار ميآيد. معروفترین کتاب شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان است. این کتاب مجموعه دعاهایی است که در کتابهای مختلف حدیث، از امامان شیعه نقل شده و شیخ قمی آنها را به صورت موضوعی دسته بندی کرده است.
محدث قمی سال ۱۲۹۴ هجري قمري در قم متولد شد، در سن بیست و دو سالگی به نجف رفت و شش سال آنجا ماند. پس از آن دوباره به ایران برگشت و تا آخر عمر، یعنی تا شصت و پنج سالگی در قم درس خواند و درس داد.
از وي بيش از 100 اثر تاليفي به زبان فارسي و عربي برجاي مانده است كه از آن ميان ميتوان به «منتهی الآمال» درباره تاریخ چهارده معصوم نگاشته شده است، «نفس المهموم»،«الانوار البهیه»، «تتمهة المنتهی»، «تحفةالاحباب»، «الکنی و الاقاب»، «مفاتیح الجنان»، «ترجمه مصباح المتهجد»، «سبیل الرشاد»، «ذخیرة الابرار» و ... اشاره كرد.
نظر شما