در مراسم معرفي برگزيدگان جشنواره ادبيات داستاني بسیج مطرح شد
نسل جديد داستاننويسان با آموزش، شگفتي ميآفرينند
محمدرضا سنگري، نويسنده و استاد دانشگاه در آيين معرفي برگزيدگان جشنواره ادبيات داستاني بسیج، گفت: نسلي از داستان نويسان در راهند كه اگر آموزش ببينند، ميتوانند شگفتي و نوآوري در اين حوزه ادبي ايجاد كنند و ميتوان با آنها به قلههاي ادبيات داستاني رسيد./
در ابتداي مراسم زهرا يزدينژاد، دبير علمي جشنواره از هویت و ارزشهای اسلامی و ایرانی، ماجرای فتنه 88 و دلایل آن، انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس به عنوان موضوع هاي جشنواره نام برد و گفت: از ميان آثار ارسال شده، 145 اثر با موضوع دفاعمقدس، 50 داستان با موضوع انقلاب اسلامي، 30 اثر با موضوع فتنه 88 و 50 داستان با موضوع آزاد نوشته شده بودند.
وي افزود: اين آثار در 3 مقطع سني (نوجوان، جوان و بزرگسال) تقسيم و در 3 مرحله داوري، 110 اثر به مراحل پاياني نزديك شدند. در نهايت نيز 9 داستان و نويسنده برگزيده شدهاند.
دبير علمي جشنواره ادبيات داستاني بسیج تهران با اشاره به بررسي تمام آثار رسيده به دبيرخانه جشنواره توسط داوران، گفت: حاصل اين بررسي مكتوب شده و در كنار داستانها در قالب كتاب به چاپ خواهند رسيد.
در ادامه برنامه اختتاميه جشنواره ادبيات داستاني بسیج تهران، باقر سادات حسيني، جانشين مسوول سازمان بسيج هنرمندان، اظهار داشت: در فرهنگ ديني و مذهبي ما بحث داستان و داستان نويسي از اهميت بسياري برخوردار است. قرآن كريم به عنوان برزگترين كتاب و معجزه الهي توجه خاصي به بحث داستان دارد.
وي با اشاره به اين كه در بيشتر سورههاي قرآن كريم از موضوع هاي داستاني استفاده شده، زيرا باعث رشد و تربيت فردي و اجتماعي انسانها ميشوند، افزود: داستان نويسان جوان بايد با نگاهي نو وارد عرصه شوند و به همين منظور سازمان بسيج هنرمندان تهران انجمن داستان نويسي را باحضور كارشناسان و نويسندگان برتر راه اندازي كرده است. نخستين اقدامات اين انجمن، برگزاري جشنواره ادبيات داستاني بسيج و كارگاه آموزشي و همايشهاي مختلف براي داستان نويسان است.
سپس محمدرضا سنگري، نويسنده و استاد دانشگاه گفت: قرآن كريم 124 قصه دارد كه از خلقت آدم تا پايان زندگي انسان را در بردارند. با قصه و داستان ميتوان تمام ناگفتهها را بيان و حتي بيماران را معالجه كرد. از اين عنصر بايد نهايت استفاده را برد و ميتوانيم اكنون يك رشته تحصيلي با عنوان قصه و داستان در دانشگاهها ايجاد كنيم.
وي افزود: اميدوارم با برگزاري كلاسها و كارگاههاي داستان نويسي بتوان نويسندگان جديد و فعالي را در حوزههاي مورد نظر جشنواره ادبيات داستاني بسيج معرفي كرد.
در پايان اختتاميه جشنواره ادبيات داستاني بسیج تهران، برگزيدگان معرفي شدند و جوايز خود را دريافت كردند.
"فاطمه پوررياضي" با داستان "گيتي"، "زهرا پيرزادي" با داستان "معجزههاي آسماني" و "سارا عدناني" با داستان "موشي و پيشي"، در رده سني نوجوانان برگزيده شدند.
در رده سني جوانان، "ابوذر هدايتي" با داستان "نامه"، "محسن رضوان" با داستان "صداي آمبولانس" و "صبا روشن" با داستان "آخرين قصه دنيا، ذبح اسماعيل" منتخب شدند.
"هومن بنايي" با داستان "دستمال سبز"، "اصغر استاد حسن معمار" با داستان "هفت" و "ناصر غفاري" با داستان "فاخته" رتبههاي رده سني بزرگسال را كسب كردند.
نظر شما