جلد سوم كتاب «هزار و يك كلمه» به قلم آيتالله حسن حسنزاده آملي از سوي موسسه بوستان كتاب قم چاپ چاپ شد. كتاب حاضر، 50 كلمه از مجموع هزار و يك كلمه را شامل ميشود./
نويسنده اين اثر، در جلد نخست اين مجموعه، كتاب خويش را چنين معرفي ميکند: «هزار و يك كلمه، مجموعهاي است حاوي نفايس فنون وظايف علوم و نيز معارف اسلامي. "هزار و يك كلمه" و "هزار و يك نكته" توامانند، يعني هردو اثر همزاد عدل يكديگرند. بنابراين هرآنچه در وصف شمايل اين گفتهايم، آن ديگري را نيز شامل است؛ چه هر نكتهاي از اين، كلمهاي دلپذير است و هر كلمهاي از آن، نكتهاي چشمگير. اگر فرزانهاي آزاده قلم بر لوح آورد كه هريك سفينهاي حامل مثقلات از مطالب متنوعه و امتعه ممتعه در هرباب است، درخور تحسين و سزاوار آفرين است... اينك زمان ظهور اين مستوره نيز فرا رسيده است؛ به اميد اين كه دو همزاد نيكنهاد، دوش با دوش يكديگر، دائرةالمعارفي حاوي نفايس فنون سودمند و دانشپژوهان ارجمند بوده باشند.»
حضرت آيةالله حسنزاده آملي، در سال 1307 شمسي در ايراي لاريجان آمل به دنيا آمد. وي در سال 1329 به قصد تحصيل علوم حوزوي به تهران هجرت كرد و در محضر اساتيد بنام آن زمان؛ علامه شعراني، حاج شيخ محمدتقي آملي، شيخ محمدحسين فاضل توني، حاج ميرزا احمد آشتياني، حاج ميرزا ابوالحسن قزويني و ميرزا مهدي الهي قمشهاي دانش آموخت. سپس به سال 1342 تهران را به قصد اقامت در قم ترك گفت و در اين شهر در محضر علامه طباطبائي و برادر بزرگوارش محمدحسن الهي(طباطبائي) و برخي ديگر از بزرگان حوزه، تلمذ كرد و از آن تاريخ تا سالهاي اخير به تدريس فلسفه، عرفان و رياضيات و نجوم اشتغال داشتهاند.
استاد آثار متعددي دارد كه موسسه بوستان كتاب قم تاكنون اين آثار را به صورت مجموعه آثار منتشر كرده است: الهينامه، كلمه عليا، الحججالبالغه، اضبط المقال، دروس معرفةالوقت والقبله، النور المتجلي فيالظهورالظلي، خيرالاثر در رد جبر و قدر، هزار و يك كلمه، مجموعه مقالات، دروس هيئت (2جلد) و تحقيق كتابهاي: نفس شفا، الهيات شفا، شرح فصوصالحكم خوارزمي، شرح فصوصالحكم قيصري، شرح اشارات، خلاصه تفسير منهجالصادقين و اتحاد عاقل به معقول.
چاپ پنجم كتاب «هزار و يك كلمه» (جلد سوم) در شمارگان 1200 نسخه، 476 صفحه و بهاي 75000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما