شنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۶
"جزیره شاتر" درامی دیگر از اسکور سیزی

يكي از فيلم‌هاي اقتباسي سال گذشته كه در اويل سال 89 اكران شد،‌ تازه‌ترين اثر «مارتين اسكورسيزي» يعني «جزيره شاتر» برگرفته از داستاني اثر «دنيس لهان» بود.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين فيلمنامه اقتباسي را «ليتا كالوگريديس» براي اين كارگردان با اقتباس از كتاب «جزيره شاتر‌» اثر «دنيس لهان» نوشته است.

«مارتين اسكورسيزي» كه سه سال پيش اسكار بهترين كارگرداني را براي فيلم «مردگان» دريافت كرد، در كارنامه هنري خود فيلم‌هايي چون «گاو خشمگين»، «راننده تاكسي»، «دار و دسته نيويوركي‌ها» و «هوانورد» را دارد.

جزيره شاتر، درامي است كه سال 1945 براي يك مارشال ارتش روي مي‌دهد. او به دنبال تحقيق درباره گروهي قاتل ديوانه است كه از بيمارستان مجرمان فرار كرده‌اند و او احتمال مي‌دهد كه آنها در جزيره  پنهان شده‌اند.

اين سومين فيلم اقتباسی از رمان‌هاي لهان است. پيش از اين فيلم‌هاي «رودخانه مرموز» و «رفته است عزيزم رفته...» از رمان‌هاي اين نويسنده برگرفته شده‌اند. «رودخانه مرموز» با اقتباس از اثر لهان، در سال 2003 توانست جايزه‌هاي زيادي را به خود اختصاص دهد. اين فيلم را «كلينت ايستوود» كارگرداني كرده بود.

در جزیره شاتر علاوه بر دي كاپريو بازيگراني چون «ميشله ويليامز»، «مارك روفالو» و «بن كينگزلي» بازي كرده‌اند. 

كتاب 
جزيره شاتر در واقع پرفروش‌ترين رمان لهان نيز به شمار مي‌آيد كه در آوريل ۲۰۰۳ توسط انتشارات هارپر كالينز منتشر شد.

وي قصد داشت اين رمان روی ديگر رمان «رودخانه مرموز» باشد كه توانسته بود روايتي سرراست و تلخ را در فضايي واقع‌گرايانه براي مخاطب عرضه كند. در حالي كه جزيره شاتر رويايي بود كه مخاطب را به چالش مي‌كشيد.

داستان اين رمان درباره مارشالي از بوستون است كه براي تحقيق درباره فرار يك بيمار رواني به جزيره شاتر مي‌رود تا در بيمارستان رواني ‌آنجا به همراه همكارش، چاك، تحقيق كند. بيمار رواني‌اي كه متهم است سه فرزند خود را به قتل رسانده؛ اما ماجراهاي عجيب بيمارستان، «تدي» يعني همان مارشال اف.بي.آي را به اين نتيجه مي‌رساند كه مسوولان بيمارستان آزمايش هاي خطرناكي را روي مغز بيماران آن‌جا انجام می دهند و به همین دلیل مانع خروج وي از جزيره خواهند شد.

اما در پايان درمی‌يابيم كه تد يا همان آندرو بيماري است كه دو سال در جزيره اقامت داشته و مسوولان بيمارستان براي ياري به وي او را آزاد گذاشته‌اند تا خود را پليس بوستون تصور كند و سفر خيالي خود را براي يافتن قاتل همسرش آغاز كند. در واقع همسر وي به دست خود او كشته شده چون سه فرزندش را در رودخانه غرق كرده است.

رمان چنان غافلگيرانه مخاطب را در پايان رها مي‌كند كه وي باز هم تصور مي‌كند كه اين حقه‌اي از سوي نويسنده است و همه چيز بازهم وارونه شده است.

رمان جزيره شاتر هم نزد منتقدان سينما و هم نزد منتقدان موفق بود و توانست عنوان پرفروش‌ترين رمان نيويورك تايمز، بوستون گلوب، نيويورك ديلي نيوز و .. را به دست آورد. 

فيلم
اسكورسيزي پس از «مردگان» بار ديگر سراغ رماني رفت كه روايتي نامتعارف دارد و مخاطب را در دل قصه‌اي كه هر لحظه‌اش يك حقه است رها مي‌كند.

ابتدا قرار بود «ديويد فينچر» و «برد پيت» كارگردان و بازيگر نقش اصلي اين فيلم باشند كه استوديو پارامونت آنها را به پروژه «جنگجو» فرستاد و اسكورسيزي را براي كارگرداني اين فيلم انتخاب كرد.

اسكورسيزي: داستان را دوباره نوشتم 
مارتين اسكورسيزي درياره اقتباسي كه از داستان لهان انجام داده مي‌گويد: «بسياري موارد فيلم كاملا بر داستان منطبق است. در سناريو سعي شده هم فضا حفظ شود و هم لحن و خط اصلي قصه! نخستين صحنه‎ها به سبك و سياق نخستين نوآرهاي سينمايي ساخته شده‎اند اما فيلم غرق در فضاي تاريك نوآر خيلي زود با يك چرخش ناگهاني به يك گوتيك نيوانگلند تبديل مي‎شود. بعد دوباره تغيير موضع مي‎دهد و از «لورا» (1944) به «از دل گذشته‎ها» (ژاك تورنور‌،1947) و «آتش متقابل» (1947) مي‎رسد! من قصه دنيس لهان را در چنين فضايي از نو نوشتم و با نگاتيو 35 ميلي متري به تصوير كشيدم!»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها