چاپ دوم كتاب «آمريكا و اسلام سياسي» به قلم «فواز اي.جريس» با ترجمه سيد محمد كمال سروريان از سوي پژوهشكده مطالعات راهبردي چاپ و روانه بازار كتاب شده است./
اين اثر در هفت فصل با عنوانهاي «مقدمه»، «بستر روشنفكري سياست خارجي آمريكا»، «اسلام و مسلمانان در انديشه آمريكاييها»، «رويكرد دولتهاي كارتر، ريگان و بوش در قبال اسلامگرايان»، «دولت كلينتون: پذيرش اسلام سياسي»، «مطالعات موردي» و «نتيجهگيري» تدوين شده است.
در قسمتي از مقدمه اين اثر آمده است: «بيترديد تعاملات تاريخي بين تمدن غربي و تمدن اسلامي دورههاي متعددي را پشت سر نهاده و فراز و فرودهاي فراوان داشته است. جنگهاي صليبي و به دنبال آن تجزيه امپراطوري عثماني، اكتشاف نفت و اولويت يافتن مناطق نفت خيز در كشورهاي مسلمان كه شريان حياتي جهان پيشرفته صنعتي و نظامي سرمايهداري غرب در سده بيستم بوده است، ريشههاي اساسي چالش جدي اسلام و غرب در نيم قرن گذشته محسوب ميشود. اين چالش همواره بين دو محور فرهنگي ـ ايدئولوژيك، و امنيتي ـ راهبردي در نوسان بوده است.»
از ديگر موضوعات اين نوشتار ميتوان به نقش سياست و امنيت، تاثير انقلاب اسلامي ايران، نقش رسانهها، توصيههاي سياسي سازشگرايانه، نقش اسرائيل، رويارويي فرهنگها يا منافع ملي، بوش و بحران الجزاير، همزيستي اسلام و غرب، اسلام و دموكراسي، تحول سياست آمريكا در قبال ايران و مبارزه عليه اسلامگرايان اشاره كرد.
نويسنده كتاب آمريكا و اسلام سياسي كوشيده است با استناد به مدارك معتبر و جامع، گزارشي از روند سياستگذاري خارجي آمريكا در قبال اسلامگرايان و تناقضات و ابهامات موجود در آن در طول دوره رياست جمهوري كارتر، ريگان، بوش و كلينتون ارايه دهد.
در بخشي از كتاب « آمريكا و اسلام سياسي» آمده است: «استراتژي ايالات متحده آمريكا در دوران جنگ سرد و در چارچوب نظام دو قطبي بر محور پيشگري از گسترش كمونيسم تعريف شد. بر اين اساس، تعامل دولتهاي آمريكا در اين دوران در عرصه سياست خارجي با جنبشهاي سكولار عرب و مسلمان از يك سو و دولتهاي محافظهكار اسلامي از سوي ديگر به گونهاي بود كه آمريكا را در كنار گروه دوم و در تقابل با گروه اول قرار ميداد.»
چاپ دوم كتاب «آمريكا و اسلام سياسي» در شمارگان 1500 نسخه، 434 صفحه و بهاي 65000ريال بر پيشخان كتاب فروشيها قرار گرفته است.
نظر شما