«نقطه عطف هنرمندان، هنر ايراني در دوران قاجار» عنوان كتابي است كه به تازگي موزه صنعتي مجارستان (ferenc hopp) با همكاري فرهنگستان هنر منتشر كرده است.\
كتاب «نقطه عطف هنرمندان، هنر ايراني در دوران قاجار» حاصل برگزاري اين نمايشگاه در مجارستان بود كه توسط همين موزه چاپ و منتشر شده است.
اين كتاب درباره هنرهاي ايراني از سال 1796 تا 1925 با همان هنرهاي ايراني دوران قاجار است. بررسي آثار به نمايش درآمده در اين موزه نشان داده كه برخي از اين آثار نمونهاي در دنيا حتي در ايران ندارند.
اين كتاب دو بخش دارد بخش نخست كتاب شامل 18 مقاله از استادان برجسته شرقشناس و متخصصان هنر اسلامي است كه فرهنگستان در بخش پژوهش و مقالات مشاركت كرده است. بخش دوم كتاب، در واقع آلبومي از تصاوير آثار موجود در اين موزه است. اين آثار شامل نسخ خطي، نقاشي روي ظروف، جلد كتابها، نقاشيهاي رنگ و روغن، قلمدانها، سلاح و تجهيزات جنگي، آثار برنجي و مسي، فرش، منسوجات، پارچههاي زربافت، جواهرات و مهرهاي پادشاهان است.
مقدمه اين كتاب به قلم پروفسور «گيزا فهرواري»، يكي از شرقشناسان بزرگ و متخصص ارشد تاريخ هنر ايراني و اسلامي است. او به 11زبان زنده دنيا آشنايي دارد و مقالات زيادي درباره هنرهاي شرقي به ويژه هنرهاي ايراني از او به چاپ رسيده است.
فرهنگستان هنر در نظر دارد اين كتاب را به زبان فارسي ترجمه كرده و در اختيار علاقهمندان قرار دهد.
نظر شما