پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۸
فوتبال از نان شب هم براي آنان واجب‌تر است

حبيب الله نيك نژاد،روزنامه نگار و مترجم:كشور برزيل را جهانيان به ديار قهوه مي‌شناسند و بسياري ديگر هم كه عاشق فوتبال هستند، طلايي پوشان اين ديار، واقع در منطقه امريكاي لاتين را دوست دا رند و به تعبيري عاشق فوتبال پرهيجان و سراسر تهاجمي آنانند...

خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)حبيب الله نيك نژاد،روزنامه نگار و مترجم:«كشور برزيل را جهانيان به ديار قهوه مي‌شناسند و بسياري ديگر هم كه عاشق فوتبال هستند، طلايي پوشان اين ديار، واقع در منطقه امريكاي لاتين را دوست دا رند و به تعبيري عاشق فوتبال پرهيجان و سراسر تهاجمي آنانند؛ فوتبالي كه طي 80 سال گذشته سرآمد افتخارآوران جهان بوده و در تمامي عرصه‌هاي يك ركورددار است. طلايي پوشان ديار قهوه جهان صاحب 5 جام قهرماني جام جهاني در سال‌هاي 1958، 1962، 1970 و 1994 و 2002  هستند و رونالدوي آنان هم با 15 گل زده بهترين گلزن اين بازي‌ها شناخته و پله هم شاخص‌ترين بازيكن جام‌هاي جهاني  محسوب مي‌شود،زيرا او سال 1958، 1962 و 1970 با برزيل به جام قهرماني دست يافته و هيچ بازيكني در تاريخ فوتبال داراي چنين افتخاراتي نبوده است.
 
در ادامه بايد اشاره كنيم كه برزيل سه سال ديگر و براي دومين بار ميزبان جام جهاني خواهد بود و مي‌خواهد مانند جام جهاني 1950 اين بار ميزبان جام جهاني 2014 باشد. 

اما آنچه باعث شد تا اين مطلب را به تحرير درآوريم خبري است كه خبرگزاري رويترز از سايت رسمي فدراسيون فوتبال برزيل منتشر كرده و آورده است: ميزباني جام جهاني 1950 و شكست پاياني در «ماراكانا» در حضور نزديك به 200 ميليون نفر در برابر اروگوئه ، تبعات بسيار سنگيني براي برزيلي ها داشت و باعث گشد «تيكسيرا» رئيس فدراسيون فوتبال برزيل و داماد «ژائو هاوه‌لانژ» رئيس سابق فدراسيون جهاني فوتبال دستور چاپ كتابي به نام فوتبال، برزيل و جهان را صادر كند و قبل از هر چيز ديگري آن را به چندين زبان ترجمه و با تيراژهاي نامحدود در اختيار هموطنان خود در برزيل و جهانيان قرار دهد. 

بعد از شكست دو بر يك برزيل در سال 1950 كه براي تماشاگران و بازيكنان آنان بسيار گران تمام شد، چندين نفر بر اثر ازدحام در ورزشگاه جان خود را از دست دادند و يكي دو بازيكن برزيلي هم با چاقو مصدوم شدند و دروازه‌بان آنان هم بعد از دريافت اين شكست دچار لطمات روحي  و براي هميشه با بيماري افسردگي خانه‌نشين شد.
حالا بعد از گذشت 64 سال بار ديگر برزيل ميزبان جام جهاني خواهد بود و در شرايطي كه بسياري از ورزشگاه‌ها و فرودگاه‌هاي آنان هنوز با استانداردهاي فدراسيون جهاني فوتبال اختلاف‌هاي زيادي دارد ولي «تيكسيرا» معتقد است تمامي اين نارسايي‌ها بزودي حل و فصل شده و از حالا بايد به فكر هدايت و حمايت تماشاگران بود و آنان را با چاپ اين كتاب با بسياري از واقعيت‌ها آشنا كرد. 

در اين كتاب از تاريخچه فوتبال برزيل، نوع پرداختن بچه‌هاي برزيلي به فوتبال در كوچه و خيابان‌ها و نيز سواحل اين كشور و همچنين تاريخ افتخارات فوتبال آنان و مطالبي از ستارگاني مانند پله، زيكو، رونالدينيو، جلماسانتوز، كارلوس آلبرتو، ماريو زاگالو، رونالدو، جرزينهو، توستائو و بسياري ديگر از ستارگان چندين دهه‌ي گذشته برزيل منتشر شده كه تمامي آنها به نقش فرهنگ‌سازي در فوتبال اشاره كرده اند.
 
آنها از فرهنگسازي در فوتبالي صحبت كرده اند كه در برزيل حكم افيون توده‌ها را داشته و دارد و تمامي شهروندان آنان عاشق اين ورزش هستند . اگر در امريكا  تيتر  روزنامه‌ها، انتشار خبرهايي از دو و ميداني، بسكتبال، فوتبال امريكايي و بعضاً شنا ‌باشد، در برزيل هيچ ورزشي نمي‌تواند جايگزين فوتبال شود و همه مردم اين سرزمين عاشق آن هستند . دولت برزيل هم  هرساله ميلياردها دلار از فروش بازيكنانش به كشورهاي ساير نقاط جهان درآمد دارد و اصولاً فوتبال در برزيل همه چيز را تحت تأثير قرار مي دهد؛ فرهنگ، سياست، مسايل اجتماعي، هنري و خلاصه همه چيز نشأت گرفته از فوتبال اين كشور  و به قول ما ايرانيان، فوتبال از نان شب هم براي آنان واجب‌تر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها