یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۸
«سیر گرایش به خدا و معنویت در غرب» نمايان شد

کتاب «سیر گرایش به خدا و معنویت در غرب» با نگاهي به تولد فلسفه و دلایلی برای ارزيابي حق و باطل، معياري با عنوان دين به مخاطب ارايه مي‌دهد. اين كتاب را محبوب شفائی توسط مرکز نشر هاجر به چاپ رسانده است.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي مركز نشر هاجر، اين كتاب با بررسي بنیان‌گذاران مکتب فلسفه و علم اساطیر مي‌كوشد با ريشه‌شناسي اين علم، جمع‌بندي استواري در ذهن مخاطبان ايجاد كند. «نگاهی معنوی به یونان و روم»، «نگاهی علمی و معنوی به قرون وسطی» و «نگاهی معنوی و سیاسی به دوران مدرن» سه بخش اصلي اين كتاب را به خود اختصاص مي‌دهند.

صفحات ابتدايي اين كتاب با اطلاعاتي درباره یونان باستان و جایگاه آن در تمدن، فرهنگ و مذهب آغاز مي‌شوند. نويسنده ضمن ارايه توضیحاتی درباره بنیان‌گذاران مکتب فلسفه و علم اساطیر، اسطوره‌های یونان و خدایان یونان، متن اصلي را رقم مي‌زند. وي با بررسي تأثیر این خدایان در اخلاق و زندگی اجتماع، به موضوع انحطاط اخلاقی، تولد فلسفه و دلایلی برای حق و باطل از مباحث فلسفه اشاره مي‌كند. 

نخستين فصل اين كتاب با بررسي تأثیر ارتباط خدایان با عقل و وحی و مباحثي در حوزه نقد عقل فاقد وحی و لیبرالیسم و اومانیسم اخلاقی پايان مي‌يابد. 

بخش دوم کتاب در سه فصل، نفوذ مسیحیت در عرب و روند تاریخی یهود و نظام امپراطوری روم را مي‌كاود. بررسي زندگانی حضرت مسیح علیه‌السلام و پژوهشي درباره خدا، انسان و هستی از دیدگاه مسیحیت از ديگر موضوعات اين فصل‌اند. در اين بخش با نگاهي به موضوع دین به عنوان معیاری برای حق و باطل، به بررسي موضوع غیبت حضرت مسیح پرداخته شده است. 

فصل سوم نیز تشریح وقایع بعد از غیبت حضرت مسیح علیه‌السلام و تأثیر آن در جهان عرب و مسیحیت را عهده‌دار است. تشکیل کلیسا، زندگی کلیسایی، شخصیت انسانی و الهی حضرت مسیح و انحطاط کلیسا به دلیل نفوذ مشرکان یونانی، از دیگر مباحث این فصل محسوب مي‌شوند. 

در ادامه نويسنده كتاب با ارايه توضيحاتي درباره تحولات و دگرگونی در مدرنیته، به مساله بحران و انحطاط در حوزه‌های معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی و انسان‌شناسی توجه مي‌كند و سپس نكاتي را در حوزه آسیب‌شناسی مدرنیته و علم‌زدگی مطرح می‌كند. وي همچنين از مفاهيمي نظير نسبی‌گرایي افراطی و نسبی‌گرایی در حوزه فرد، ملی‌گرایی، اباحی‌گری لیبرالیسم، تفسیر مثبت‌گرایی، تجزیه دانش از ارزش، تجزیه دین و تفسیر فردگرایی، تعریفی ارايه مي‌دهد.

نخستين چاپ کتاب «سیرگرایش به خدا و معنویت در غرب» نوشته محبوب شفائی را انتشارات مرکز نشر هاجر در شمارگان 1000 نسخه به چاپ رسانده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط