کتاب «سیر گرایش به خدا و معنویت در غرب» با نگاهي به تولد فلسفه و دلایلی برای ارزيابي حق و باطل، معياري با عنوان دين به مخاطب ارايه ميدهد. اين كتاب را محبوب شفائی توسط مرکز نشر هاجر به چاپ رسانده است.\
صفحات ابتدايي اين كتاب با اطلاعاتي درباره یونان باستان و جایگاه آن در تمدن، فرهنگ و مذهب آغاز ميشوند. نويسنده ضمن ارايه توضیحاتی درباره بنیانگذاران مکتب فلسفه و علم اساطیر، اسطورههای یونان و خدایان یونان، متن اصلي را رقم ميزند. وي با بررسي تأثیر این خدایان در اخلاق و زندگی اجتماع، به موضوع انحطاط اخلاقی، تولد فلسفه و دلایلی برای حق و باطل از مباحث فلسفه اشاره ميكند.
نخستين فصل اين كتاب با بررسي تأثیر ارتباط خدایان با عقل و وحی و مباحثي در حوزه نقد عقل فاقد وحی و لیبرالیسم و اومانیسم اخلاقی پايان مييابد.
بخش دوم کتاب در سه فصل، نفوذ مسیحیت در عرب و روند تاریخی یهود و نظام امپراطوری روم را ميكاود. بررسي زندگانی حضرت مسیح علیهالسلام و پژوهشي درباره خدا، انسان و هستی از دیدگاه مسیحیت از ديگر موضوعات اين فصلاند. در اين بخش با نگاهي به موضوع دین به عنوان معیاری برای حق و باطل، به بررسي موضوع غیبت حضرت مسیح پرداخته شده است.
فصل سوم نیز تشریح وقایع بعد از غیبت حضرت مسیح علیهالسلام و تأثیر آن در جهان عرب و مسیحیت را عهدهدار است. تشکیل کلیسا، زندگی کلیسایی، شخصیت انسانی و الهی حضرت مسیح و انحطاط کلیسا به دلیل نفوذ مشرکان یونانی، از دیگر مباحث این فصل محسوب ميشوند.
در ادامه نويسنده كتاب با ارايه توضيحاتي درباره تحولات و دگرگونی در مدرنیته، به مساله بحران و انحطاط در حوزههای معرفتشناسی، هستیشناسی و انسانشناسی توجه ميكند و سپس نكاتي را در حوزه آسیبشناسی مدرنیته و علمزدگی مطرح میكند. وي همچنين از مفاهيمي نظير نسبیگرایي افراطی و نسبیگرایی در حوزه فرد، ملیگرایی، اباحیگری لیبرالیسم، تفسیر مثبتگرایی، تجزیه دانش از ارزش، تجزیه دین و تفسیر فردگرایی، تعریفی ارايه ميدهد.
نخستين چاپ کتاب «سیرگرایش به خدا و معنویت در غرب» نوشته محبوب شفائی را انتشارات مرکز نشر هاجر در شمارگان 1000 نسخه به چاپ رسانده است.
نظر شما