بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز در نيمه دوم ارديبهشتماه جشنواره داستان كوتاه شيراز را با موضوع آزاد و ادبيات كودك برگزار ميكند.\
وي افزود: محدوده جغرافیایی داستاننویسان شرکتکننده در نخستين دوره جشنواره، استان فارس و نیز دانشجويان دانشگاههاي اين استان در نظر گرفته شد.
استاد ادبيات دانشگاه شيراز هدف از برگزاري اين جشنواره را ايجاد فضاي مناسب براي داستاننویسان جوان بهویژه در استان فارس و ایجاد فضای مناسب در دانشگاه شيراز برای تقویت داستاننویسی، که از انواع ارزشمند ادبی است و حمایت از خلاقيتهاي ادبي در قطب علمی پژوهشهای فرهنگی و ادبی فارس عنوان كرد.
وي درباره ديگر اهداف اين جشنواره توضيح داد: يكي ديگر از اهداف ما ايجاد ارتباط ميان نخبههاي ادبي غيرِ دانشگاهي با فضايِ آكادميك و رسمي دانشگاه و ترغيبِ استعدادهايِ ادبي استان براي فعاليت در حوزه ادبيات كودك و نوجوان است که دانشگاه شیراز چند سالی است به گونهای جدی پرچمدار آن محسوب ميشود.
حسنلي نهادينه شدن جشنواره به عنوان يك جشنواره رسمي سالانه در حوزه داستان كوتاه در سطح استان و ارتقاي آن در سالهاي بعد در سطح كشور را نيز از جمله اهداف اين فعاليت برشمرد.
برگزاركننده جشنواره داستان كوتاه در بخش ديگري از سخنانش از برنامههاي برگزارکنندگان این جشنواره خبر داد و گفت: برگزارگنندگان جشنواره بنا دارند هر سال یک کتاب از مجموعه داستانهاي برتر به عنوان برونداد و حاصلِ كار جشنواره منتشر کنند. حوزه هنري استان فارس نيز اعلام آمادگي كرده است تا در چاپ مجموعه داستانهاي برتر جشنواره با ما همکاری كند.
وي تقویم جشنواره و زمانبندی مراحل مختلف آنرا چنين معرفي كرد: انجمن علمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شيراز، مهلت ارسال آثار به دبيرخانه اين جشنواره را از 20 ديماه تا 15 اسفندماه 1389 اعلام كرده بودند. نخستين مرحله داوريِ آثار از 17اسفندماه 1389 آغاز شد و 20 فروردينماه 1390 به پايان رسيد. داوريِ اصلي آثار نيز از 22 فروردينماه 1390 تا 12ارديبهشتماه 1390 ادامه يافت.
حسنلي زمان برپايي اختتاميه جشنواره را نيمه دوم ارديبهشتماه 1390 اعلام كرد و اضافه كرد: خليل اكبريفرد دانشجوی زبان و ادبیات فارسی به عنوان دبير اجرايي نخستين دوره جشنواره انتخاب شده است.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس در پانزدهم ديماه 89 فراخوان و پوستر نخستين جشنواره داستان «شيراز» را تهيه و به تمام نهادهاي فرهنگي - هنري استان ارسال كرد. دبيرخانه اين جشنواره نيز همزمان، اطلاعرساني از طريق سايت اينترنتي انجمن علمي با نشاني www.sahi.moelmi.ir را آغاز كرد.
دكتر كاووس حسنلي درباره آثار راهيافته به مرحله نخست و دوم جشنواره توضيح داد: با توجه به درخواست مكرر چند انجمن داستاننويسي شهرستاني، مهلت ارسال اثر به جشنواره، تا بيستم اسفندماه 89 تمديد شد و در بازه زمانی تعیین شده 233 اثر به دبيرخانهي جشنواره رسيده بود كه از ميان آن 215 اثر واجد شرايط در فراخوان جشنواره بود. (164 اثر در بخش آزاد و 51 اثر دربخش كودك).
وي اضافه كرد: در مرحله بعد چندتن از صاحبنظران دانشگاهي در حوزه داستاننويسي و نقد داستان پس از خوانشِ دقيق آثار و برپايي جلسات مشترك و تبادل نقدها و نظرها، از ميان آثار بخش آزاد 40 اثر و از ميان داستانهاي بخش كودك 30 اثر را شايسته راهيابي به مرحله دوم داوری دانستند. ابوتراب خسروي، بابك طيبي، احمد اكبرپور و سعيد حسامپور داوري آثار در اين بخش از جشنواره را برعهده داشتند.
برگزار كننده جشنواره داستان كوتاه شيراز گفت: حسين سناپور و حسن ميرعابديني، دو نفر از داستاننویسان و صاحبنظران ادبیات داستانی مهمان ویژه این همایش هستند و در روز اختتامیه، سخنراني خواهند كرد.
حسنلي درباره سطح آثار ارسالي در بخش ادبيات كودك توضيح داد: با بررسي آثار ارسالي نكات جالب توجه و مشتركات زيادي در ساختار و محتواي آثار دیده شد که به زودي در گزارشي ديگر نتيجه اين بررسيها ارائه خواهد شد. نكته قابل توجه ديگر، سطح بسيار خوب و مناسب داستانها در بخش كودك بود.
نظر شما