هند از روز شنبه به مناسبت صد و پنجاهمین سالگرد تولد رابیندرانات تاگور شاعر و نمایش نویس برجسته هندی جشنهاي ويژه خود را شروع كرد./
وی خاطر نشان کرد: این رویداد ادبی از یک سال گذشته با هدف توجه به نویسندگان بنگالی، موسیقیدانان، نمایشنامه نویسان، شاعران و نقاشان این کشور برگزار میشود.
سینگ که در این مراسم برای دیپلماتها و طرفداران تاگور از هند و بنگلادش سخنرانی میکرد از اعطای جایزه ادبی به نام شاعر که نقش بسیار پررنگی در استقلال هند از مستعمرات انگلیس در سال 1947 داشت یاد کرد و گفت: اين جايزه هر سال آثار ادبي نويسندگان هندي را مورد بررسي و نقد قرار ميدهد و برترينهاي آنها را به جامعه ادبي جهان معرفی ميکند.
اين جايزه به برترين آثار ادبي منتخب از سوي هيات داوران اين دوره از جايزه تاگور، منتشر شده به هشت زبان رايج در هندوستان، اهدا ميشود.
نخست وزیر هند در این مراسم از همتای بنگلادشیاش" شیخ حسینه " برای مشارکت در برگزاری این جشن ادبی و فرهنگی بسیار تشکر کرد.
هند همچنین یک مجموعه دیجیتالی از نقاشی های این شاعر بزرگ را که در نمایشگاهی در نیو دهلی به نمایش گذاشته شده بود، منتشر کرد .
رابیندرانات تاگور ششم مه سال ۱۸۶۱ درشهر کلکته درخانواده مهاراجه ای ثروتمند متولد شد و درهفتم اوت ۱۹۴۱ در شهر کلکته در۸۰ سالگی درگذشت. وی نخستین شخصيت آسیایی بود که در سال 1913 موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد.
تاگور بیش از شصت جلد از آثار منظوم خود را منتشر كردو داستان های بزرگ، مقالات و نمایشنامههای او به اغلب زبانهای زنده دنیا ترجمه شده اند. از آثار جاویدان او میتوان «سلطان قصر سیاه »، «میوه جمع کن»، «اشعارخیبر»، «رشتههای گسسته»، «نامه هایی به یک دوست»، «پیوند آدمی»،«مذهب بشر»، «شخصیت» ،«نکاتی از بنگال»، «هدیه عاشق» و «چیتر ا» را نام برد. اشعار موسوم به گیتانجالی وی بسيار معروف است و به زبانهای متعدد ترجمه شدهاند.
نظر شما