کوثر آلبوغبیش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، با اشاره به اینکه حوزه فاطمیه شهرستان کارون با قدمتی ۱۸ ساله دارای کتابخانهای غنی، پرُمحتوا و کاربردی است، اظهار کرد: بیش از ۱۰ هزار عنوان کتاب با موضوعات مورد نیاز جامعه از جمله اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی، زن و خانواده، سیاسی، فلسفی، رسانه و فضای مجازی در این کتابخانه موجود است ولی به دلایل متعددی مراجعه طلاب به کتابخانه کم شده است.
وی با اشاره به اینکه در هفته پژوهش این کتابخانه مجدد افتتاح شد، گفت: تلاش کردیم با کمک طلاب پویشی تعریف کنیم تا از این طریق قفسههای کتابخانه را موضوعبندی و کتابهای جدید را وارد سامانه کتابداری کنند، تا طلاب راحتتر و بدون اتلاف وقت بتوانند کتاب مورد نیاز خود را پیدا کنند.
آلبوغبیش گفت: مهمترین هدف هر کتابداری احیا و زنده کردن کتابخانه است که تلاش میکنیم در سال جاری این کتابخانه دوباره سرزنده و شاداب شود.
وی با اشاره به اینکه نبود کتابدار و چیده نشدن قفسههای کتاب از مهمترین مشکلات این کتابخانه در سالهای گذشته بود، افزود: کتابدار به مثابه روح برای کتابخانه است و زمانی که روح در کالبد نباشد بدن از کار خواهد افتاد. دقیقاً این کتابخانه نیز طی هفت سال گذشته بدون روح باقی مانده است. اما تلاش میکنیم شادی و نشاط را دوباره به کتابخانه برگردانیم.
کتابدار حوزه فاطمیه کارون تصریح کرد: با وجود اینکه کتابخانه حوزه حاوی کتابهای مورد نیاز هر فردی است اما با توجه به اینکه مدتی بدون کتابدار و چیده نشدن قفسههای کتاب است، طلاب خیلی کم به این کتابخانه مراجعه میکنند.
آلبوغبیش گفت: اهمیت دادن به مطالعه و ترویج کتابخوانی، مهمترین عامل پویایی فرهنگ یک جامعه است به ویژه در میان قشر خاصی مانند طلاب که وظیفه سنگین تبلیغ دین خدا را بر عهده دارند، بر همین اساس نیاز مبرم به مطالعه کتابهای متنوع دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کتابهای جدیدی نیز به این کتابخانه تزریق شده است، ادامه داد: منظومه فکری رهبری به صورت کامل و کتب جدیدی که حاوی مطالب روز در مورد محور مقاومت، زن و خانواده و جمعیت است از جمله مهمترین کتابهایی است که مخاطبان زیادی را به خود جذب میکند.
کتابدار حوزه فاطمیه کارون گفت: هرسال در هفته کتاب، پویش اهدای کتاب اهدای دانایی توسط طلاب برگزار و همچنین از طریق دیگر موسسات کتاب به این کتابخانه تزریق میشود.
وی با اشاره به اینکه در دو سال که کتابدار این کتابخانه هستم، کوشیدم طلاب را به مطالعه تشویق کنم، افزود: منظم کردن قفسههای کتابخانه و تشویق طلاب به مطالعه برای تدوین مقالات، در این مدت باعث افزایش مراجعه طلاب به کتابخانه و حوزه شد. زیرا کرسیهای آزاد اندیشی نقش حائز اهمیتی در ترویج فرهنگ کتابخوانی دارند.
معاون پژوهشی حوزه فاطمیه کارون گفت: بیشترین مراجعهکنندگان به این کتابخانه طلابی هستند که در حال تبلیغ، نیاز به موضوع و مطالب برایسخنرانی و تدوین مقالات دارند.
آلبوغبیش اضافه کرد: افراد آزاد به شرط عضویت نیز میتوانند از امکانات این کتابخانه بهرهمند شوند و در ایام ماه محرم و ماه مبارک رمضان به علت اینکه زمانهای تبلیغ طلاب است، میزان رجوع به این کتابخانه به ۱۰۰ درصد میرسد.
نظر شما