یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۴
فهرست نهايي جايزه داستاني ساندي تايمز اعلام شد

جايزه ادبي روزنامه ساندي تايمز فهرست نهايي اين دوره خود را اعلام كرد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از ساندي تايمز، مثل هميشه انتخاب 5 اثر از ميان فهرست اوليه اين جايزه براي داوران اين رقابت كاري دشوار بود. با اين حال اين 5 اثر به فهرست نهايي راه يافتند: 

«اين يك قصه پريان نيست» نوشته شيدا كازي علي از انتشارات اموزي
«عميق تر از رنگ» نوشته جيمز كليلند از انتشارات جاكانا
«سيزده ساعت» نوشته ديون مه‌ير از انتشارات هودر و استاتون
«خون جوان» نوشته سيفيزو مزوبه از انتشاارت كولا
«منفي مضاعف» نوشته ايوان ولاديسلاويك از انتشارات اوموزي 

گروه داوري با وجود اين كه اعلام كرد به نظر مي رسد انتخاب 5 كتاب كاري غيرمنصفانه باشد اما از اين كه در نهايت يك اثر اين جايزه 75 هزار راندي (تقريبا 6500 دلار) را تصاحب كند، نمي‌توان اجتناب كرد. در هر حال اين فهرست منعكس كننده تنوع داستان هاي محلي و تركيبي از صداهاي قديمي و جديد آفريقاست. 

كتاب «اين يك قصه پريان نيست» اثر شيدا كازي علي گروه داوري را با تجربه‌اش از جهان زنان مسلمان در آفريقاي جنوبي تحت تاثير قرار داد و موجب شد تا گروه داوري آن را «اثري مفرح، تاثيرگذار و مشوق براي كتابخواني» بنامد. اين كتاب در عين حال نخستين تجربه ادبي خانم كازي علي است. 

رمان جيمز كليلند نيز كه برنده دوم جايزه ادبي اتحاديه اروپا شده از نظر گروه داوري واضح ، تاريخ نگارانه و رماني ناميده شد كه ذهن را درگير خود مي كند. 

«سيزده ساعت» نيز كه به خوبي توسط ك.ل. سيگرز به انگليسي ترجمه شده به خوبي حس محلي بودن را بازتاب مي دهد و شحصيت هاي آن بسيار ملموس به نظر مي رسند و ما با شناختن آنها احساس مي كنيم كه از قبل آنها را مي شناسيم. 

سومين رمان اولي كه در اين فهرست مشاهده مي شود «خون جوان» است كه داستاني درباره سرقت اتومبيل است و نشان دهنده ورود نويسنده‌اي جوان به حيطه داستان نويسي آفريقاست. گروه داوري اين رمان را طراحي دقيقي از جامعه معاصر ناميد كه به خوبي زبان عاميانه گروهي سارق را نيز منعكس مي كند. 

ايوان ولاديسلاويك تنها نويسنده اي ست كه تا كنون دو جايزه ادبي داستاني و جايزه آلن پيتون را دريافت كرده و اين بار با رماني به نام «منفي مضاعف» در اين فهرست حضور دارد. او اين رمان را بر مبناي همكاري اش با ديويد گلدبلات نوشته است. گروه داوري اين كتاب را بهترين نمونه براي به كار بردن استعاره هاي آفريقايي ناميد كه چشم‌اندازي از زندگي شهري را نيز از نظر دور نكرده و فرديت بشر را نيز مطرح مي‌كند.

جايزه ادبيات داستاني روزنامه «ساندي تايمز» از سال 2001 با افزوده شدن جايزه «آلن پيتون»، در دو بخش داستاني و غيرداستاني برندگان خود را انتخاب و معرفي مي‌كند. 

برندگان اين دو جايزه، 25 ماه ژوئن (4 تير) معرفي خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها