دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۹
چرا وهابيت را رها كردم و شيعه شدم؟

دکتر عصام العماد از استادان دانشگاه كشور عربستان كه از وهابیت به مذهب تشیع درآمده، جريان تغيير عقيده خود را در كتابي با نام «انتقال من از مكتب وهابيت به مكتب عثني عشري» به زبان عربي مي‌نويسد. او احتمال مي‌دهد نسخه عربي و ترجمه فارسي اين اثر تا سال آتي منتشر شوند.

استاد و نويسنده حوزه كلام و شبهه‌شناسي كه مليتي يمني دارد، در گفت‌گو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين كه اكنون در حال نوشتن كتابي درباره علل تغيير اعتقادش است، موضوع اصلي اين اثر را چرايي گرايش از وهابيت به مذهب اهل بيت(ع) توصيف كرد.

وي پيش از اين در شمار ائمه جماعت شهر رياض بود و در خانواده‌اي وهابي متولد شده و عقايدي مانند خانواده خود داشت و در حالي كه كتابي را عليه امام علي(ع) نوشته بود، پيش از چاپ و نشر اين اثر و با انجام پژوهش‌هاي فراوان، به مذهب تشيع مشرف شد.

نويسنده كتاب «نقد شيخ محمد عبدالوهاب از درون» در پاسخ به اين كه چه عاملي باعث تغيير عقايدتان شد و فكر كرديد شايد مذهب ديگري كامل‌تر باشد؟» گفت: ويژگي‌هايي در مكتب اهل بيت‌(ع) وجود دارد كه متأسفانه در ساير مكاتب اسلامي به چشم نمي‌خورد. با وجود آن كه وهابيت يك مكتب اسلامي است، اما مشكلات زيادي از لحاظ عقيدتي و تاريخي دارد. اين مشكلات موجب شد تا دريابيم حل اين مسايل تنها در مكتب اهل بيت(ع) امكان‌پذيرند. از اين رو، تغيير عقيده دادم.

وي درباره كتابي كه در دست تاليف دارد، عنوان داشت: اين اثر با نام فارسي «انتقال من از مكتب وهابيت به مكتب عثني عشر» براي اقشار گوناگون قابل درك و فهم است.

دکتر العماد معتقد است: ممكن است شناخت انسان از مكتب خود شايد به علت آن كه در آن مكتب به دنيا آمده، در حد بالايي نباشد و حتي ارزش آن مكتب در طول زمان براي وي كاهش يابد و اهميت مكتب خود را نسبت به مكاتب ديگري درك نكند يا در طول زمان فكر كند اين مكتب ويژگي‌هاي خاصي ندارد و خود را تنها به اين دليل شيعه بداند كه در يك خانواده شيعه به دنيا آمده شيعه است. اين تفكرات موجب مي‌شود انسان نسبت به مكتب خود بي‌اهميت شود و در طول زمان اين مكتب را زير سوال برد. من سعي مي‌كنم در كتاب‌هاي خودم روش مكتب تشيع را براساس تحقيق بررسي كنم و ثابت مي‌كنم كه مكاتب نظير كارخانه‌هاي صنعتي در مراتب مختلفي از حالت استاندارد تا غيراستاندارد قرار دارند كه دستاوردهاي انسان‌سازي آنها از نظر كيفي قابل مقايسه با يكديگر نيستند. در جريان اين بررسي‌هاي كيفي مي‌توانيم ارزش مكتب خود را نسبت به مكاتب ديگر درك كنيم.

استاد دانشگاه‌هاي عربستان ادامه داد: در حقيقت اين كتاب را براي كساني نوشته‌ام كه در مكتب شيعه به دنيا آمده‌اند تا ارزش‌هاي اين مكتب را توسط فردي كه از ابتدا در اين مكتب نبوده است، بشناسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها