آيتالله بهجت، استاد فقه، مسايل ديني، احكام و اصول، شاعري توانمند نيز بود. قرار است موسسه تنظيم و نشر آثار وي، مجموعه درسها، آثار و ديوان اشعار ايشان را به چاپ برساند. حجتالاسلام محمد روحي از شاگردان آيتالله بهجت با اعلام اين خبر گفت كه آيتالله بهجت همچنين يك ديوان به نام «النور الساطع و البرهان القاطع» نيز دارند كه قرار است در سه جلد منتشر شود.\
وي افزود: اين مجموعه شامل كتاب الطهاره، كتاب المكاسب، كتاب الجهاد، كتاب الحج، كتاب الزكات و كتاب الصلوة است. برخي از مجلدات اين مجموعه منتشر شدهاند و ساير كتابها نيز در نوبت چاپاند.
دكتر روحي مجموعه ديگر را «دوره اصول الفقه» خواند كه يك دوره چهارجلدي است، سه جلد آن چاپ شده و جلد چهارم به زودي منتشر خواهد شد.
وي با اعلام اينكه آيتالله بهجت يك ديوان شعر به نام «النور الساطع و البرهان القاطع» نيز دارند كه قرار است در سه جلد منتشر شود، خود را مصحح اين اثر معرفي كرد و گفت: آيتالله بهجت در زمان حيات خودشان حاضر نبودند اين اثر براي كسي عرضه شود. اين مجموعه در قالب مثنوي است و به مطالب ولايي، توحيدي، مسايل اخلاقي و مطالبي كه برخي از آنها را در طول درس نميتوانستند عنوان كنند، اشاره دارد.
همچنين وي درباره كتابهايي كه درباره استاد چاپ شدهاند، تصريح كرد: مهمترين آنها كتاب «در محضر بهجت» نام دارد كه توسط آيتالله «محمدحسين رخشاد» و كمك من نوشته شده است. محتواي اين كتاب را مطالبي تشكيل ميدهند كه استاد قبل و بعد از درس بيان ميكردند. نصيحتها، تذكرات، نكات اخلاقي، كلامي و ... از جمله مطالب اين مجموعهاند. سطح اين مطالب در حد متوسط است و عموم علاقهمندان ميتوانند از مضامين آن بهرهمند شوند.
پژوهشگر حوزه تصريح كرد: نرمافزار مجموعه درسهاي آيتالله بهجت نيز از سوي مركز تنظيم و نشر آثار ايشان تهيه و توزيع شده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه «بزرگترين درسي كه ميتوان از كتابها و آثار استاد دريافت كرد، چه چيزي است؟» گفت: درس عبوديت و بندگي؛ به اين معنا كه در هر جا سعي كنيم بنده خدا باشيم و از خود هيچ عنانيت و منيّتي ظهور ندهيم. او در هيچ يك از آثار خود و حتي نظريههايي كه ميخواهد آنها را رد كند، نمينويسد اين نظريه متعلق به چه كسي است. وي نظريات خود را از سر تواضع در قالبي عنوان كرده كه خواننده تصور ميكند به راحتي قابل دسترساند، در حالي كه اينگونه نيست.
شاگرد آيتالله بهجت كه فرصت 27 سال همراهي با وي را داشته است، با اشاره به اين كه آيتالله بهجت هدايتهايش همچنان ادامه دارد و پس از رحلت نيز دستشان بازتر است، گفت: مطالعه آثار و عمل كردن به فرمايشات و دستورالعملهاي مختصر ايشان نظير نماز اول وقت، ترك معصيت، مراقبت، زيارت، نماز شب، عبادت به اندازه توان و ... ميتواند راهگشاي بسياري از افراد باشد.
وي در پايان عنوان كرد: ايشان فرمودهاند؛ اگر روزي بر ما بگذرد و آن روز معصيت نكرده باشيم ،بايد خيلي خوشحال باشيم. البته مفهوم ايشان از معصيت تنها گناهان كبيره نيست. گاهي مواقع حتي ايشان ميگفتند، كوچكترين حد ناراحت كردن كسي، عرش را به لرزه در ميآورد و بزرگترين معصيت است!
نظر شما