محمد دروديان، محقق و پژوهشگر جنگ معتقد است كه اگر نقد و بررسي كتابهاي دفاعمقدس و توليد گفتمان درباره آنها گسترش پيدا كند، مخاطبان اين آثار نيز بيشتر ميشوند.\
وي در ادامه، درباره ضرورت برپايي چنين جلسههايي تاكيد كرد: كساني كه كتاب مورد نظر هر نشست را خواندهاند، سوالهاي خود را ميپرسند و افراد بياطلاع نيز از اين راه، به برخي مسايل پي ميبرند.
نويسنده كتاب "اجتنابناپذيري جنگ" از ترجمه، رونمايي و معرفي اين اثر به زبانهاي عربي، انگليسي و فرانسه در بيستوچهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران ياد كرد و گفت: بحث و نظرهاي مطرح شده در چنين نشستهايي رضايتبخش خواهند بود.
دروديان در پايان، مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس را داراي ظرفيت برپايي نشستهاي تخصصي در حوزه كتاب دانست و ادامه داد: اگر گفتمان و نقد و بررسي كتابهاي دفاعمقدس گسترش پيدا كند، مخاطبان اين آثار نيز پيدا ميشوند. در واقع ميتوان در اين نشستها ابعاد مختلف جنگ را گشود تا وجه غالب فكري و ذهني شده و همه درباره آن صحبت كنند.
مركز اسناد و تحقيقيات دفاعمقدس تاكنون، 20 همايش تخصصي در 5 محور "نقد و بررسي كتاب"، "واكاوي عملياتها"، "نقش قرارگاهها در جنگ" و "نقش اقشار مختلف در روند دفاعمقدس" برگزار كرده كه از جمله كتابهاي نقد شده در اين نشستها ميتوان به "خرمشهر در جنگ طولاني" نوشته مهدی انصاری ، محمد درودیان و هادی نخعی، "اقتصاد ایران در دوران جنگ تحمیلی" اثر فرهاد دژپسند و حمیدرضا رئوفی و " تنبیه متجاوز: بررسی تحولات سیاسی نظامی از تابستان ۱۳۶۱ تا فروردین ۱۳۶۷" تاليف حسين اردستاني اشاره كرد.
نظر شما