پس از به ثمر نشستن انقلاب مصر، فروش كتابهاي سياسي بويژه آثار ممنوعه زمان حكومت حسني مبارك از رشدي چشمگير برخوردار شده و پاي كتابهاي ديجيتال نيز بيش از پيش به خانههاي مردم باز شده است./
در اين كشور هر روز بر تعداد ناشراني كه كتابهاي خود را در اينترنت قرار مي دهند افزوده ميشود كه البته ناشران كتابهاي ممنوعه زمان حكومت حسني مبارك هم از اين قاعده مستثني نيستند.
«داليا ابراهيم» معاون انتشارات رنسانس مصر، يكي از بزرگترين موسسات چاپ و نشر اين كشور، درباره تاثير تكنولوژي اطلاعات بر ابعاد مختلف زندگي مردم گفت: جهان تغيير كرده و در كشور ما نيز تقاضا براي خريد آنلاين كتاب افزايش يافته است. منحني گرايش مردم به سوي خريد اينترنتي كتاب شيبي رو به بالا دارد ولي هنوز هم كمتر از ميزان مورد انتظار است و بسياري از مردم ترجيح ميدهند براي خريد به كتابفروشي ها مراجعه كنند.
وي افزود:نسل جوان گرايش بسياري به اينترنت دارند و اين علاقه در بسياري از جنبه هاي زندگي آنها مشهود است طوري كه گروهي از آنها حتي اخبار روزنامه ها را نيز تنها از طريق آنلاين دنبال ميكنند.
به گفته اين فعال حوزه نشر، طرفداران اينترنت مصر را بيشتر رده سني 14 تا 35 سال تشكيل ميدهند. تعداد كاربران اينترنت مصر از انقلاب 25 ژانويه به سرعت زياد شد و در عرض چند ماه از 20 ميليون نفر به 24 ميليون كاربر افزايش يافت.
«داليا»افزود: وقتي بشر از داشتن چيزي محروم مي شود،براي داشتنش حرص بيشتري دارد و اين امر طبيعي درباره كتابهاي سياسي كه در دوران حسني مبارك ممنوع بود نيز ديده ميشود. به همين دليل امروز مردم به كتابهايي با مضامين دموكراسي، سياست، احزاب مختلف سياسي، فساد مالي و اداري سران رژيم گذشته مصر و... علاقه وافري نشان مي دهند.
او گفت : شبكه هاي اجتماعي نقش اساسي در خيزش مردم مصر و پيروزي اين انقلاب سه هفتهاي داشتند. امروز كاربران اينترنت براي اطلاع از آخرين اخبار و اطلاعات جهان و خريد و فروش اقلام مورد نياز از جمله كتاب به شبكه هاي آنلاين مراجعه ميكنند.
به گفته «وائل سعد محمد محمود»، طراح و گرافيست كتابفروشي بينالمللي «شرلوك» از بزرگترين كتابفروشي هاي مصر ، در حالي كه چند سال پيش خريد و فروش اينترنتي كتاب درمصر تقريبا صفر بود و بسياري از موسسات چاپ و نشر براي اطلاع از آخرين آثار ادبي تنها به نمايشگاههاي كتاب در خارج از اين كشور تكيه مي كردند، در چند هفته گذشته استفاده از اينترنت رشدي چشمگير داشته است.
مردم مصر مي دانند كه فردا ازآن آنهاست و بايد براي داشتن فردايي بهتر تحصيلات بهتري هم داشته باشند و تكنولوژي و اينترنت هم بخشي از اين علوم است.
نظر شما