چهارشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۴
اشعري: به فرهنگسراي ادبيات و طنز نياز داريم

نشست رونمايي از سه كتاب ابوالفضل زرويي نصرآباد، عصر ديروز با حضور سيدصادق پژمان، رييس فرهنگسراي رسانه، علي‌اكبر اشعري، رئيس هيات مديره نشر شهر سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، سيدعلي ميرفتاح و رضا رفيع، نويسنده، در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در اين نشست كه شهرام شكيبا اجراي آن را بر عهده داشت، ابتدا سيدصادق پژمان، رييس فرهنگسراي رسانه، ضمن تبريك و خوش‌آمد گويي، گزارشي از روند كار فرهنگسرا ارايه داد. به گفته وي، پيش از اين، فقط كتاب‌هاي حوزه ارتباطات و رسانه در فرهنگسرا رونمايي مي‌شدند ولي اكنون سعي مي‌شود اين اتفاق براي تمام كتاب‌هاي ارزشمند در تمام حوزه‌ها رخ دهد.

فرهنگسرايي براي ادبيات!
در ادامه برنامه، علي اكبر اشعري، رييس هيات مديره نشر شهر سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، به مراسم رونمايي از كتاب‌ها اشاره كرد و اينكه خود او بعد از انقلاب آغاز گر اين امر بوده است. وي از تداوم اين مراسم ابراز خرسندي كرد.

وي ضمن تبريك به زرويي نصر آباد براي انتشار آثارش گفت: انتشار اثر بصورت كتاب، ماندگاري و تاثير آن را در حوزه‌هاي مختلف ادبيات و رسانه بيشتر مي‌كند. اتفاقي كه وقوعش در جامعه ما ضروري بنظر مي‌رسد بوجود آمدن مكان‌هايي است كه در آن‌ كارهاي كارگاهي انجام شوند؛ حوزه‌هاي هنر و ادبيات به چنين مكان‌هايي بسيار زياد نيازمندند.

اشعري با بيان اينكه از پشت ميزهاي دانشگاه لزوما يك هنرمند يا دانشمند در حوزه ادبيات بوجود نمي‌آيد، گفت: كارگاه‌ها كمك مي‌كنند دانشجويان و علاقه‌مندان در كنار تجربه‌هاي بزرگان زانو بزنند و كسب تجربه كنند. ما براي داشتن اين فضا نياز به فرهنگسراي ادبيات و طنز داريم.

وي تصريح كرد: همان‌طور كه بهترين خوشنويسان و ويراستاران ما برآمده از انجمن‌هاي خوشنويسي و نشرهاي دانشگاهي بوده و هستند، اين اتفاق در حوزه طنز و ادبيات هم مي‌تواند شكل بگيرد و براي وقوع اين امر به فرهنگسراي ادبيات نياز داريم.

اشعري در آخر به باغ كتاب تهران و  از سراهاي متفاوتي كه براي برگزاري جلسات دين، فلسفه و ادبيات در آنجا پيش بيني شده،اشاره كرد.

نويسنده از دانش برخوردار است
در ادامه اين مراسم، سيد علي ميرفتاح با ياد كردن از بزرگان ادبيات و حوزه طنز، تصريح كرد: ماده اوليه براي طنز نوشتن، دانش و توانايي است و بانمك و جذاب نويسي و غيره، در مرحله دوم قرار مي‌گيرند. دانش زرويي نصرآباد دانش بالايي است. چرا كه وي ادبيات را مي‌شناسد و شعر خوانده است. نخستين شرط براي كتاب خوب اين است كه نثري سالم و صاحب قلم، دانش داشته باشد؛ زرويي نصرآباد اين ويژگي‌ها را دارد. 

ميرفتاح درباره كتاب‌ «رفوزه» زرويينصر آباد گفت: هركس كتاب‌هاي او را مي‌خواند، مي‌فهمد كه شاعر اين شعرها شعر شناس است و براي همين هم شعر به دل مي‌نشيند و به راحتي خوانده مي‌شود. حتي آدم‌هايي كه خيلي آشنا نيستند به خاطر سهل بودن كارها به آن علاقه‌مند مي‌شوند.

رضا رفيع نيز در ادامه گفت كه چاپ اين آثار به نوعي باعث كنار زدن شعرهايي مي‌شود كه نويسنده‌شان در سرودن اشعار دچار جوزدگي اند.

وي افزود: در حوزه ادبيات و به ويژه طنز نياز به طي شدن سير و سلوك‌هايي در ادبيات است. زرويي نصرآباد اين سير و سلوك‌ها را طي كرده و با ادبيات كاملا آشنا ست. در طول 20 سال، زرويي زحمت‌هاي فراواني متحمل شده تا توانسته به چاپ اين آثار ماندگار دست يابد. كتاب‌هايي كه جامعيت دارند و قابل تدريس در دانشگاه‌ها هستند.

وي با بيان اينكه همگي در مسائل طنز، سريع دچار سوء ظن مي‌شويم، افزود: زرويي با نگاه ادبي كه به موضوع آثارش دارد، باعث ماندگاري كتاب‌هاي خود شده است. ضمن اينكه نويسنده، اطلاع كاملي از ادبيات كلاسيك و فولكوريك دارد و در آثارش از اين اطلاعات استفاده كرده است. پشت خطوط اين كتاب نويسنده‌اي را مي‌بينيم كه با مثل‌ها و آثار بومي فراواني آشناست و دامنه وسيعي از اشعار و الفاظ را در ذهن داردو همه اين‌ها، باعث پختگي كار شده اند.  

خواستم به مخاطبم دروغ نگويم

در ادامه، زرويي نصرآباد، نويسنده سه كتاب «حديث قند»، «غلاغه به خونه‌ش نرسيد» و «رفوزه‌ها» از حمايت‌هاي انتشارات نيستان و به ويژه سيد مهدي شجاعي تشكر كرد و گفت بدون حمايت‌هاي آن‌ها اين آثار به چاپ نمي‌رسيدند.

وي درباره فرآيند چاپ آثارش گفت: اين طور نبوده كه بگويم از روز اول مي‌دانستم نوشته‌هايم به اين‌جا ختم‌ مي‌شوند؛ فكر مي‌كنم اين‌ها زاييده اتفاقات بوده اند. تجربه‌هايم در ساير كتاب‌ها به من كمك كردند. براي همين خواستم شعرهاي سروده شده‌ام در جواني را كه سطح كيفي متفاوتي دارند هم در اين كتاب بيايند نه به اين خاطر كه حجم كتاب زياد شود بلكه مي‌خواستم به مخاطبم دروغ نگويم و به او بگويم كه اگر سر سوزن ذوقي، اندازه ذوق سال 69 من دارد، آن را جدي بگيرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها