شنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۰
كمبود تاليفات ورزشي جاي تاسف دارد

يك عضو هيات علمي دانشگاه بجنورد از كمبود كتاب‌هاي تاليفي در حوزه ورزش اظهار تاسف كرد.\

دكتر محمد شبان در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار داشت: به دليل دسترسي مناسب مترجمان حوزه كتاب‌هاي ورزشي به آثار روز جهان، سطح علمي كتاب‌هاي حوزه ورزش در كشورمان افزايش چشمگيري داشته، اما جاي تاليف اثر در اين ميان خالي است.

وي افزود: متاسفانه گاهي كتاب‌‌هايي با عنوان تاليف در كشورمان منتشر مي‌شوند كه اغلب گردآوري آثار ديگرند و اين نشان از ضعف نويسندگان داخلي دارد.

به اعتقاد شبان، نگارش يك اثر بايد حاصل سال‌ها تلاش و تحقيق در حوزه‌هاي تخصصي مولف باشد، اما با اندك بودن رشته‌هاي تخصصي دانشگاهي علوم ورزشي نمي‌توان در حوزه‌هاي متنوع به فعاليت‌هاي تخصصي پرداخت. براي مثال، گرايش بيومكانيك ورزشي كه سال‌هاست در كشورهاي اروپايي و آمريكا تدريس مي‌شود، تجربه‌اي دو ساله در كشورمان دارد و داراي آزمايشگاه‌هاي زيادي نيست و  اندك آزمايشگاه‌ها‌ي آن نيز براي دانشجويان قابل استفاده نيستند.

وي همچنين از نحوه كسب رتبه استادان دانشگاه‌ها و گذراندن مراحل استادياري، دانشياري و استاد تمامي از طريق چاپ كتاب در دانشگاه‌ها و ناشران دولتي اظهار تاسف كرد و گفت: با توجه به اين كه در كشورمان دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري به خود اجازه مي‌دهند كه بدون كسب تخصص لازم، به ترجمه يا حتي تاليف كتاب بپردازند و برخي ناشران خصوصي نيز اين آثار را چاپ مي‌كنند، بسياري از استادان برجسته علوم تربيت بدني به همكاري با ناشران خصوصي تمايلي ندارند و البته كسب رتبه‌هاي علمي از طريق چاپ كتاب در دانشگاه‌ها نيز به اين امر دامن زده است.

استاد دانشكده تربيت‌بدني و علوم ورزشي دانشگاه بجنورد به بهره‌مند نشدن از سرمايه‌هاي حوزه نشر اشاره كرد و گفت: كنكور در ديگر كشورها معنايي ندارد، اما در كشورمان سرمايه‌هاي باور نكردني ناشران براي چاپ كتاب‌هاي كنكور صرف مي‌شود، در صورتي كه مي‌توان با حذف كنكور به تخصصي‌تر كردن دانشگاه‌ها و رشته‌هاي درسي و ارايه كتاب‌هاي ويژه آن‌ها كه نيازمند تمركز سرمايه ناشران در اين حوزه است، اقدام كرد.

وي عنوان كرد: براي رسيدن به سطح نخست در علوم ورزشي بايد به تلفيق علم و تجربه پرداخت و به اين نكته توجه كرد كه اكنون بسياري از استادان برجسته، ورزشكاران حرفه‌اي يا حتي ورزشكار نيستند و بسياري از ورزشكاران حرفه‌اي نيز بار علمي مناسبي ندارند كه اين موضوع سبب ايجاد شكاف عميق ميان علم و ورزش عملي و حرفه‌اي كشورمان مي‌شود. اميد است با برنامه‌ريزي‌هاي مناسب در اين حوزه آينده‌اي همراه با توليد علم و ورزشي توام با موفقيت‌ در جهان داشته باشيم.

شبان در پايان از همكاري با نشر علم و حركت خبر داد و اظهار داشت: كتابي‌هاي در حوزه حركت‌شناسي براي چاپ آماده كرده‌ام كه دست‌كم يكي از آن‌ها از سوي نشر علم‌ و حركت منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط