باجلان فرخی، مجلدات دیگری از مجموعه هجده جلدی «اساطیر جهان» را به نشر اساطیر سپرد. به گفته وی، این مجموعه ما را به سوي پیشگزارههای تفکر بشری هدایت میکند.\
به گفته وی، تاکنون ده مجلد از این مجموعه منتشر شدهاند که اساطیر چین، ژاپن، هند، مصر، یونان، روم، ایران و همچنین از آن جملهاند.
فرخی اساطیر تمامی مناطق جهان را متاثر از اقلیم جغرافیایی و فرهنگ حاکم بر آنها برشمرد و گفت: برای مثال، منطقهای که در کنار اقیانوس واقع شده است، اسطورههایی نظیر «خدایان دریاها» دارد، اما در نواحی خشکی نظیر ایران، اسطوره های پرباری و خشکسالی در کنار یکدیگر قرار میگیرند. از همین رو، در این سرزمین ها اساطیر خیر و شر داریم.
وی اسطوره را مقدمهای برای ورود به جهان فلسفی دانست و گفت: اسطوره ها، پاسخ انسان آغازین به پرسش هاییاند که در ذهن او درباره جهان پیرامونش شکل میگرفتند. این پرسشها موضوعات مختلفی نظیر دین و حتی اقتصاد داشتند.
این نویسنده با اشاره به سرشت برابر انسانها گفت: هرگروه از این موجودات همنوع در دوره و شرایط اقلیمی متفاوتی قرار داشتند و بنابراین، نوع پاسخ آنان به پرسشهایشان و همچنین اسطورههایشان تا اندازهای با یکدیگر متفاوت است.
فرخی ادامه داد: هنگامی که انسان به کشاورزی روی آورد و شاهد رویش گیاهان و در نتیجه خوراک و مایحتاجش از بذر و دانهها شد، اساطیر او نیز از درون تخمها سربر آوردند. هنگامی که انسان سفالگری را آموخت نیز نتیجه گرفت که اسطورهها و همچنین انسان از خاک سربرآوردهاند. بنابراین، اسطورهها و در نتیجه طرز تفکر و تلقی انسانها از جهان در عصرهای مختلف نظیر آهن، کهنسنگی و نوسنگی مشابه هم بود.
وی اسطورهها را پیشگزارههای اندیشه بشری نامید و یادآور شد: هنوز هم تفکراتمان متاثر از اسطوره هایمانند.
فرخی یادآور شد که این مجموعه به حدود هجده جلد خواهد رسید.
نظر شما