چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
چگونه ذهن کودکان با کتاب پویا می شود؟

گرچه بچه ها در فصل تابستان از مهارت های آموزشی فارغ می شوند، اما این فراغت به معنی کنار گذاشتن کامل مطالعه نیست و اگر چنین باشد، پیامدهای بسیار منفی به همراه خواهد داشت._

 خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): گرچه بچه ها در فصل تابستان از مهارت های آموزشی فارغ می شوند اما این فراغت به معنی کنار گذاشتن کامل مطالعه نیست و اگر چنین باشد پیامدهای بسیار منفی به همراه خواهد داشت.
تغذیه ادبی بهترین نوع سوخت رسانی به مغز و عامل پیشرفت و پویایی ذهن است، به ویژه در تابستان که بچه ها از مدرسه و فعالیت های تحصیلی رها می شوند و زمان بیشتری را به عنوان اوقات فراغت دارند.
مطالعه نکردن در تابستان نه تنها باعث کاهش فعالیت های مغز می شود، بلکه علاقه به مطالعه را در کودکان بسیار کمرنگ می کند.
مطالعات نشان می دهد دسترسی نداشتن به کتاب و مطالعه نکردن بچه ها در تابستان باعث می شود تا مهارت های درس خواندن نیز در آنها از بین برود به همین خاطر به بچه ها توصیه می شود در فصل تابستان در کنار فعالیت های دیگر حتما کتاب مطالعه كنند.

مهارت های یادگیری برای دانش آموزان نیاز به تقویت دارد که این تقویت جز با مطالعه امکان پذیر نیست.
تحقیقات میان دو دسته از دانش آموزانی که در فصل تابستان کتاب خوانده بودند با کسانی که کتاب نخوانده بودند نشان داد که بچه هایی که در تابستان کتاب مطالعه کرده بودند کارآیی بیشتری در فصل مدرسه داشتند و از تمرکز بالایی برخوردار بودند و نسبت به آنهایی که مطالعه نداشتند موفق تر بودند.
این را می توان در مثالی بسیار ساده نشان داد . تصور کنید یک ورزشکار چند ماه ورزش نکند یا یک موسیقیدان چند ماه هیچ سازی را ننوازد. چه اتفاقی خواهد افتاد؟ طی 9 ماه بچه ها یاد می گیرند و فعالیت های مطالعه را انجام می دهند و اگر سه ماه این فعالیت متوقف شود آنها دیگر هیچ تمایلی به مطالعه نخواهند داشت و درس خواندن آنها تنها از سر اجبار و بدون علاقه خواهد بود.
با کنار گذاشتن مطالعه در تابستان، ذهن دچار لغزش می شود و پس از مدتی شاهد رکود فعالیت های یادگیری و آموزشی خواهیم بود.

راه هایی وجود دارد که خانواده ها می توانند با بهره بردن از آن فعاليت مغزي فرزندان كودكشان را پويا نگاه دارند:
يك- بچه ها را به کتابخانه ببرند وآنها را عضو کتابخانه کنند. آشنایی با این محیط فرهنگی بینش بچه ها را به کلی تغییر می دهد و باعث می شود تا نسبت به همسالان خود بیشتر بفهمند.

2- مکانی خاص را برای مطالعه در خانه آماده کنید که از هر لحاظ ( نور، سیستم سرمایشی ، تهویه ...) مناسب باشد و درباره کتاب هایی که خوانده اید با هم هر شب صحبت کنید.

3- بچه ها را به مطالعه پیش از خواب تشویق کنید، چرا که باعث افزایش سطح هوشیاری آنها می شود.

4- خواندن 4 یا 5 کتاب در طول تابستان باعث ایجاد نیرویی برای جلوگیری از کاهش سطح تمرکز و علاقه به مطالعه در طول سال تحصیلی می شود.

5- کتاب داستان نویسنده مورد علاقه فرزندتان را برای آنها تهیه کنید و به نظر او احترام بگذارید.

منبع:بتانی بیچ ویو،نویسنده:کارولین اس.جانسون
مترجم: مرجان آقبلاغی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها