مركز اسناد انقلاب اسلامي انتشار كتاب "خاطرات و اسناد حجتالاسلام حاج شيخ غلامرضا فيروزيان" نوشته رحيم نيكبخت را در دست دارد. حدود 550 قطعه عكس و سند در اين اثر منتشر ميشوند.\
وي ادامه داد: حجتالاسلام فيروزيان كه از دوستان نزديك شهيد نواب صفوي بود، با آغاز مبارزات عليه حكومت پهلوي در اصفهان مستقر شد. اغلب نامههاي آيتالله سيدحسين خادمي به خط و انشاي وي به دست مردم و مسوولان ميرسيد.
نيكبخت با اشاره به مبارزات حجتالاسلام فيروزيان با اشاعه منكرات در سالهاي پيش از انقلاب، درباره فعاليتهاي وي پس از پيروزي انقلاب گفت: از سال 57 و پس از پيروزي انقلاب، حجتالاسلام فيروزيان در مديريت نهادهاي انقلابي در شهرهاي مختلف و تثبيت انقلاب اسلامي نقش موثري ايفا كرده است.
اين پژوهشگر تاريخي، فعاليتهاي مبارزاتي حجتالاسلام حاج شيخ غلامرضا فيروزيان را به سه دوره تقسيم كرد و اظهار داشت: وي قبل از نهضت ملي شدن صنعت نفت به نمايندگي از آيتالله بروجردي به سخنراني در شهرهاي مختلف پرداخت و با آغاز نهضت و همراهي با آيتالله كاشاني در مناطقي مانند كردستان كه نيروهاي انگليسي نفوذ و دسيسه داشتند، فعاليتهاي تبليغاتي را انجام داد. همچنين از آغاز نهضت امام خميني(ره) نيز در حوادث مختلفي مانند 15 خرداد 42 حضور داشته و حركتهاي انقلابي را در اصفهان رهبري كرد.
نيكبخت درباره چگونگي تدوين خاطرات حجتالاسلام حاج شيخ غلامرضا فيروزيان گفت: براي اين كار در دورهها و ساعتهاي متوالي با وي مصاحبه شده است. پس از پايان تدوين اين اثر، حجتالاسلام فيروزيان آن را بررسي و با استفاده از يادداشتها و روزنوشتهايش، كتاب خاطراتش را تكميل كرد.
نيكبخت اين كتاب 850 صفحهاي را در دو بخش خاطرات و اسناد تنظيم كرده است. 500 برگ سند و 50 قطعه عكس در كتاب "خاطرات و اسناد حجتالاسلام حاج شيخ غلامرضا فيروزيان" منتشر ميشوند. همچنين بخش پيوست اين كتاب را مجموعه اشعار، تقديرها و فهرست آثار و خدمات علمي و فرهنگي حجتالاسلام فيروزيان تشكيل ميدهد.
كتاب "خاطرات و اسناد حجتالاسلام حاج شيخ غلامرضا فيروزيان" توسط مركز اسناد انقلاب اسلامي در دست چاپ قرار دارد.
نظر شما