حكايتهايي از زندگاني حضرت محمد(ص) در كتابي با عنوان «پيامبر و قصههايش» به قلم غلامرضا حيدريابهري براي كودكان و نوجوانان منتشر شد.\
اما در اين كتاب، چند ويژگي به چشم ميآيد، از جمله اينكه در كنار هر حكايت، بخشي به نام «بيشتر بخوان، بهتر بدان» وجود دارد كه مطالب خواندني و جالبي در آن آمده است.
ديگر اينكه در بازنويسي حكايات، نويسنده تلاش كرده جنبههاي اخلاقي و تربيتي آنها را به خواننده نشان دهد، از اين رو خود را در ارايهي توضيحات اضافي درگير نكرده است.
حكايتهايي كه در اين مجموعه آمده، از كتاب «حكايت نامهي موضوعي پيامبر اعظم(ص)»، كه جامعترين مجموعهي مربوط به حكايات زندگي رسول خدا(ص) است، گزينش شدهاند.
همچنين در كنار هر حكايتي كه در كتاب ميخوانيم، سند تاريخي آن آمده است. تصاوير كتاب نيز توسط هدي حدادي طراحي شده است.
در اين كتاب، حكايت ابزاري براي تعليم سيرهي نبوي قرار گرفته است و در آن سيرهي پيامبر گرامي اسلام(ص) در قالبي جديد بيان شده است.
در يكي از حكايتهاي اين كتاب با عنوان «قدر نعمت را بدان» ميخوانيم: «آن روز پيامبر(ص) در خانهي همسرش عايشه بود. پيامبر(ص) تكه ناني را ديد كه روي زمين افتاده بود. كم مانده بود عايشه، پايش را روي آن تكه نان بگذارد. اگر پاي عايشه روي آن ميرفت، به تكه نان بياحترامي ميشد. گذشته از اين، ديگر نميتوانستند آن نان را استفاده كنند و آن را بخورند و اين كار اسراف بود.
حضرت محمد(ص) هميشه از مردم ميخواست كه به نان احترام بگذارند و هرگز اسراف نكنند. معلوم بود كه پيامبر (ص) هرگز راضي نميشد همسرش اسراف كند و يك تكه نان را زير پا بگذارد. پيش از آنكه پاي عايشه روي آن تكه نان برود؛ پيامبر(ص) خم شد و آن را از روي زمين برداشت. آن تكه نان سالم و تميز بود. پيامبر(ص) آن را در دهان خود گذاشت و خورد.
حضرت محمد(ص) با اين كار، يك بار ديگر نشان داد كه بايد به نان احترام گذاشت و بايد از كمترين اسراف هم جلوگيري كرد. آنگاه به همسرش فرمود: «الآن كه نعمتهاي خدا در كنار تو هستند، قدرشان را بدان؛ اگر آنها از دست بروند ديگر به اين زودي برنميگردند.» (بحارالانوار، جلد 66، صفحه 420)
در قسمت بيشتر بخوان، بيشتر بدان اين حكايت نيز آمده است: «نان يكي از مهمترين نعمتهاي خداست. اهل بيت(ع) دربارهي اين نعمت ارزشمند، سخنان فراواني گفتهاند و همگان را به احترام نهادن به آن سفارش كردهاند. روزي امام كاظم(ع) براي مهماني به خانهي يكي از دوستانش رفت. هنگام پذيرايي، كاسهي پر از غذايي آوردند كه يك تكه نان هم زير آن بود. كاسه را همانطور سر سفره گذاشتند. هنوز هم كاسه روي نان قرار داشت. امام كاظم(ع) فرمود: «نان را گراميبداريد و آن را زير كاسه نگذاريد.»
اسراف فقط در مصرف غذا و خوردن ميوه نيست. اسراف شكلهاي گوناگوني دارد. مردي در حال وضوگرفتن بود كه پيامبر از كنار او عبور كرد.آن مرد بيش از اندازه براي وضوي خود آب مصرف ميكرد. پيامبر(ص) به وي فرمود: «اسراف نكن.» آن مرد پرسيد: اي رسول خدا آيا در وضو هم اسراف هست؟ پيامبر(ص) فرمود: «آري در همه چيز اسراف هست.»
كتاب «پيامبر و قصههايش» توسط كتابهاي سلام، واحد كودك و نوجوان انتشارات جمال، در 148 صفحه و قيمت 12000 تومان وارد بازار كتاب شده است.
نظر شما