به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در ابتداي اين مراسم وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، با اشاره به جايگاه مهم قلم و كتاب در دين اسلام و نزد خداوند، گفت: كمتر رويدادي مانند نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران وجود دارد كه مقامهاي عالي كشوري و فرهنگي كشور در آن حاضر باشند و از آن بازديد كنند. همچنين بايد به اهميت اين نمايشگاه در عرصه بينالمللي اشاره كرد كه مورد توجه علاقهمندان كتاب در سراسر جهان است.
وي ادامه داد: اين نمايشگاه با كمك همه نهادهاي شهري برگزار شده و تنها اختصاص به وزارت ارشاد ندارد و اجر همه كساني كه در اين رويداد بزرگ نقش داشتند، نزد خداوند محفوظ خواهد بود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با بيان اين مطلب كه هیچ عمل صالحي چون ترويج كتابخواني و مطالعه نیست، تصريح كرد: پيامبر اكرم (ص) در روايتي گفتهاند كه اگر يك نفر، تنها يك برگ نوشته باشد كه در آن علم مفيد وجود داشته باشد، همين يك برگ، مانع و ساتر وي در برابر آتش جهنم خواهد بود.
حسيني همچنين گفت: كار ما خدمت به ناشران و نويسندگان است كه چنين جايگاهي در دين اسلام دارند و با وجود اينكه اين گروه چندان به دنبال مسايل مالي نيستند، نمايشگاه كتاب تهران فرصتي مناسب براي رونق بازار كتاب به شمار ميآيد.
وي با اشاره به فروش 170 ميليارد توماني فروش كتاب در ده روزه برگزاري نمايشگاه، يادآور شد: اين مبلغ حدود 25 درصد فروش ساليانه بازار كتاب است و اين باعث ميشود كه اهميت برگزاري اين رويداد را بيشتر در نظر بگيريم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به حضور ميليوني مردم در نمايشگاه كتاب، افزود: اين امر عظمت ملت ما را در سطح جهاني نيز نشان داده و از سوي ديگر با توجه به حق انتخاب مردم، رقابت بزرگ براي ناشران و نويسندگان كشور، براي ارتقاي سطح كيفي نمايشگاه نيز محسوب ميشود.
حسيني تصريح كرد: عدالت تنها به معناي مساوات نيست و ما بايد از كتابهايي كه در محتوا و ظاهر از كيفيت بيشتري برخوردارند، حمايت بيشتري انجام دهيم كه نمود اين حمايت را امسال در سالن ويژه نمايشگاه مشاهده كرديم.
به گفته حسيني، نمايش كتابهاي ارزشمند موجب ميشود تا مردم با اطمينان خاطر بيشتر براي خريد به نمايشگاه كتاب بيايند و در سال آينده كه نمايشگاه، ربع قرن برگزاري خود را جشن خواهد گرفت، نمايشگاهي باشكوه برگزار خواهد شد.
وي در ادامه سخنانش تصريح كرد: گرچه ما به دنبال حاشيهها نيستيم ولي دشمنان خارجي مثل شبكه العربيه و برخي رسانههاي داخلي قصد داشتند مسايل اصلي نمايشگاه را تحتالشعاع قرار دهند؛ ولي ما تنها به انتقادات سازنده گوش دادیم و تلاش ايشان ثمري نداشت.
در ادامه بهمن دري نيز به عنوان رييس بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، گفت: بايد از برخي نهادهایی كه پشت صحنه برگزاري نمايشگاه زحمات زيادي كشيدند نيز تشكر كنيم كه در مجموعه معاونت امور فرهنگي تلاش زيادي كردند و برخي جلسههاي ايشان پس از پايان زمان نمايشگاه و تا پاسي از شب ادامه مييافت.
وي ادامه داد: بر اساس اين جلسهها بود كه براي روز بعد برنامهريزي و نقاط ظعف و قوت را بررسي ميكرديم. برگزاري آن جلسهها براي ما در عمل بسيار مفيد بود.
معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين گفت: از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز كه توجه زيادي به برگزاري اين رويداد بزرگ فرهنگي داشتند، قدرداني ميكنم كه حضور ايشان براي ما بسيار اميدآفرين بود.
دري با تشكر از رسانه ملي كه يازده شبكه تلويزيوني و راديويي را در نمايشگاه مستقر كرده بود، افزود: چيزي كه كمتر در رسانهها به آن پرداخته شده، چرايي برگزاري نمايشگاه بينالمللي كتاب است.
وي در اينباره تصريح كرد: در حوزه نشر 4 ركن وجود دارد. نخست توليد علم و خلق اثر ادبي،دوم قالب بياني عرضه كتاب كه در اين دو مورد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي متولي است، سوم توزيع كتاب كه براي آن برنامهريزي مناسبي صورت گرفته و چهارم مصرفكننده كه بعضا به اين مهم نيز اعتناي جدي نشده است.
دري گفت: اين 4 ركن در نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران براي مردم به نمايش گذارده ميشود و بنابراین فرصتي براي شناخت نقاط قوت و ضعف ما در عرصه نشر است.
وي افزود: اين نمايشگاه چند ويژگي داشت كه مهمترين آنها كم حاشيه بودن آن است. از ديگر ويژگيهاي آن بايد به موضوع ارتقاي معرفت ديني و بصريت فرهنگي اشاره كرد.
وي در پايان گفت: يكسري ابداعها در اين دوره صورت گرفت كه مورد توجه مقامهاي بلندپايه كشور نيز قرار گرفت. سعي ميكنيم با برطرف ساختن نقاط ضعف، بتوانيم سال آينده نمايشگاه باشكوهتري را برگزار كنيم.
قبل از دري، حميد قبادي، معاون اجرايي بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، با اشاره به روند برگزاري نمايشگاه از سازمانها و نهادهايي كه به گفته وي تعدادشان در اين دوره به 70 نهاد رسمي ميرسيد، براي همكاري در امر برگزاري نمايشگاه كتاب تهران قدرداني كرد.
وي گفت: شايد كمتر نمونهاي را مشاهد كنيم كه به اين شكل همه نهادها و سازمانهاي شهري را درگير برگزاري كند.
معاون اجرايي بيست و چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران همچنين گفت: مديران نمايشگاه با كمك نهادها و سازمانها، اطلاعرساني براي حضور در نمايشگاه را قبل از تمايل مردم براي حضور در اين رويداد بزرگ فرهنگي آغاز ميكنند.
قبادي با اشاره به تلاش نهادهايي چون شهرداري، مترو ،آتش نشاني و چندين نهاد و سازمان ديگر گفت: برگزاري نمايشگاه كتاب تهران مانند مديريت يك شهر چندصد هزار نفري است كه بايد با كمترين امكانات و در كنار ساخت و ساز مصلاي امام خميني(ره)، برگزار شود.
وي به زحمات اورژانس، مخابرات، نيروي انتظامي، پليس راهور، شوراي اسلامي شهر تهران، وزارت امور خارجه، سازمان صدا و سيما، وزارت مسكن و شهرسازي، مسوولان مصلاي امام خميني(ره) و ... اشاره و از ايشان قدرداني كرد.
در اين مراسم همچنين تيموري، معاون سازمان آتش نشاني و سرهنگ زنگنه، فرماندهي حفاظت فيزيكي سازمانها و نهادهاي نيروي انتظامي، گزارشي از فعاليتهاي خود را در اين دوره از برگزاري نمايشگاه براي حاضران قرائت كردند.
در پايان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از مديران بخشهاي مختلف نمايشگاه و نمايندگان نهادهاي همكار، با اهداي لوح تقدير و هديه قدرداني كرد.
شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۰
نظر شما