به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مدير پايگاه ميراث جهاني بيستون در اينباره گفت: سيزدهم جولاي 2006 برابر با 22 تيرماه 1385 در سيامين اجلاس يونسکو که در شهر ويلنيوس ليتواني برگزار شد، بيستون به شماره 1222 در فهرست ميراث جهاني به ثبت رسيد.
حسين راعي افزود: پايگاه ميراث جهاني بيستون به مناسبت پنجمين سالگرد ثبت جهاني بيستون برنامههاي مختلفي را نظير چاپ و انتشار گاهنامه، چاپ چهار مقاله با عناوين «کتيبه و نقش برجسته داريوش»، «فرهاد تراش»، «مجموعه تاريخي بيستون» و «قابليتهاي گردشگري دشت بيستون» که از سوي کارشناسان پايگاه تهيه شده، در دست اقدام دارد.
وي افزود: اين اثر منحصر به فرد پس از ثبت تخت جمشيد، چغازنبيل، ميدان نقش جهان، تخت سليمان، پاسارگاد، گنبد سلطانيه، بم و منظر فرهنگي آن، هشتمين اثر ايراني است که در فهرست ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيده است.
وي گفت: محوطه جهاني بيستون از اعتباري مضاعف در تاريخ ايران باستان و جنوب غرب آسيا برخوردار است. اين محوطه تاريخي در مکاني استراتژيک و مسلط بر سر راه مهم اتصالدهنده فلات ايران به بينالنهرين قرار گرفته و از دوران باستان مورد استفاده بوده است.
راعي به ديدگاه تاريخي اين اثر نيز اشاره كرد و افزود: از ديدگاه تاريخي، محوطه بيستون داراي يک توالي بي وقفه باستانشناختي از دوران پيش از تاريخ تا قرن 20 ميلادي است. مهمتر اينکه يکي از مدارک قابل توجه تاريخ بشر يعني نقش برجسته و کتيبه داريوش کبير که مدرکي کليدي براي رمزگشايي خط ميخي بود در اين محوطه قرار گرفته است.
وي خاطرنشان كرد: در واقع به واسطه اين کتيبه بود که «سر هنري راولينسون» کار طولاني و پر زحمت خود را که منتهي به خواندن خط ميخي فارسي باستان در سال 1847ميلادي شد آغاز کرد. اين کتيبه را ملکه کتيبههاي شرق باستان و لوح روزتاي آسيا لقب دادهاند.
راعي افزود: صبح 22 تير ماه ساعت 9 تا 11 نشستي با عنوان «پنجمين سالگرد ثبت جهاني بيستون» در سالن همايش کارخانه قند بيستون كرمانشاه برگزار ميشود و اين اثر رونمايي ميشود.
سهشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۸
نظر شما