ليائو 52 ساله با سرودن شعري عليه سركوب كردن معترضان چيني در سال 1989 مشهور شد؛ شعري كه نتيجهاش چهار سال زندان براي او بود.
ليائو در مراسمي به مناسبت رونمايي از كتاب جديدش «براي يك صدا و يكصد صدا» در برلين گفت: من مجبور شدم تا چين را ترك كنم و مخفيانه به برلين آمدهام زيرا مقامات دولت چين مرا مجبور كرده بودند تا تعهدنامهاي مبني بر منتشر نكردن كتابم را امضا كنم. ليائو ميگويد: «مهمترين چيز براي من، آزادي چاپ و آزادي نوشتن است.»
«براي يك صدا و يكصد صدا » ماجراي سرگذشت ليائو در زندان و تجربيات او به عنوان يك منتقد است، كتابي كه به زبان آلماني نيز ترجمه شده است. قرار است اين كتاب در 21 جولاي (30 تيرماه) در آلمان و تايوان منتشر شود. ليائو قصد دارد براي معرفي كتاب به آمريكا و استراليا نيز سفر كند. او ميگويد: ناشر كتابم به دليل نگراني براي حفظ امنيت شخصيام، انتشار كتاب را سه بار به تعويق انداخت. اكنون كه من اينجا هستم و آنها ميتوانند آن را منتشر كنند.
ليائو شهرت اصلي خود را مديون كتاب ديگرش با عنوان «مصاحبههايي با مردم از دل جامعه» است. اين كتاب حاوي مصاحبه با 27 فرد خارجي مستقر در چين بود. اين كتاب به محض انتشار در چين ممنوع شد.
چين با بالا گرفتن شورش در كشورهايي نظير مصر، اردن و تونس، از چندي پيش محدوديت هايي را عليه روشنفكران و نويسندگان منتقد اعمال كرد. در اين زمينه پليس به ليائو مراجعه و به او اخطار كرد چنانچه آثارش در كشورهاي خارجي منتشر شوند زنداني خواهد شد.
ليائو اگرچه چگونگي خارج شدنش از چين را بيان نميكند اما گفته است به كشورش باز نخواهد گشت.
نظر شما