كتاب «تاريخنگاران و مكتبهاي تاريخنگاري در اسلام» نوشته رمضان زينالعابديني، عصر يكشنبه (16 مرداد) با حضور منتقدان و تاريخپژوهان در سراي اهل قلم موسسه خانه كتاب نقد و بررسي شد.
«تاريخنگاران و مكتبهاي تاريخنگاري در اسلام» عنوان كتابي به قلم دكتر رمضان زينالعابديني است كه از سوي انتشارات چاپخش منتشر شده است. نويسنده اين كتاب كه استاد دانشگاه است و تاريخ اسلام تدريس ميكند، با توجه به تشخيص درست در باب اهميت تاريخ و تاريخنگاري عصر اسلامي و ضرورت فهم و تحليل تاريخ به مثابه يكي از منابع مهم معرفت آدمي، اين اثر را تدوين كرده است.
رمضان زينالعابديني، نويسنده كتاب «تاريخنگاران و مكتبهاي تاريخنگاري اسلامي» گفت: در حقيقت اين كتاب گامي براي شناساندن حقيقت تاريخ اسلام است. چون بسياري از بخش هاي تاريخ اسلام ناشناخته مانده اند. تلاشم بر اين بوده كه سير تاريخ اسلام را گام به گام و سال به سال مورد توجه و نظر قرار دهم تا خواننده بتواند ارزشهاي اسلام را بشناسد.
مدرس تاريخ اسلام و نويسنده كتاب گفت: ما اگر اديان بزرگ را بررسي كنيم، ميبينيم كه در دين اسلام نسبت به دينهاي ديگر خرافات كمتر است. از سويي ديگر اسلام ديني است كه هم به دنيا و هم به آخرت توجه دارد و براي انسانها، داراي برنامه زندگي است.
ميرحسن ولوي، پژوهشگر تاريخ و منتقد گفت: درباره كتابي كه زينالعابديني به نام«تاريخنگاران و مكتبهاي تاريخنگاري در اسلام» نوشتهاند، در دو بخش ميتوان سخن گفت، يكي نقاط قوت و جايگاه اين كتاب در نزد پژوهشگران است و ديگر بخشي كه به نظر من بايد مورد بازبيني و اصلاح قرار بگيرد تا در چاپهاي بعدي كتاب كاملتري عرضه شود. هدف از بازگويي نقاط ضعف، بهينهسازي كتاب است.
گزارش تكميلي اين نشست به زودي در «ايبنا» منتشر ميشود.
نظر شما