فرمانده دانشكده پليس زن ايران كه به تازگي تاليف كتاب «نظريههاي نهادينهسازي» را به پايان رسانده است، در باره اين اثر گفت: اين كتاب با رويكرد مباحث «انظباط اجتماعي» علاوه بر عوامل محيطي بر آموزش زمان، مكان و شرايط بروز برخي از رفتارهاي اجتماعي تاكيد دارد و به نوعي به تشريح نظريات شرطيسازي ميپردازد._
وي مجموعه دستاوردهاي اين اثر پژوهشي را محصول تحقيقاتي ياد كرد كه با همكاري دانشگاه علوم انتظامي و فرماندهي انتظامي تهران بزرگ انجام شدهاند و گفت: با وجود آن كه عناصر و مولفههايي مانند خانواده، دوستان و رسانه براي نهادينه كردن رفتار در ميان افراد جامعه وجود دارند، بايد برخي شرايط مانند زمان، مكان و موقعيتهاي اجتماعي در انجام رفتار افراد نهادينه شوند.
رييس دانشكده پليس زن توضيح داد: رفتار نهادينهشده، رفتاري است كه فرد براي انجام دادن آن نيازمند تفكر و تامل نيست و به شكل خودآگاه ميداند در برخي شرايط بايد چه كاري انجام دهد. در اين كتاب با بيان برخي از نظريههاي جامعهشناسي، راهكارهايي براي نهادينه كردن رفتارهاي اجتماعي كه در راستاي ايجاد انظباط اجتماعياند، براي دانشجويان علوم اجتماعي و جامعهشناسي و افراد نيروي انتظامي عنوان شده است.
اين دكتراي جامعهشناسي يادآور شد: با نهادينه كردن برخي از رفتارهاي اجتماعي بايد جامعه را به سويي سوق دهيم كه به جاي كنترل پليس در شرايط گوناگون، نظارت دروني افراد مانع از ارتكاب جرم يا انجام رفتارهاي نابههنجار اجتماعي شود.
دكتر شايگان پايگاه در پايان اظهار كرد: قرار است كتاب «نظريههاي نهادينهسازي» را انتشارات دانشگاه علوم انتظامي در حجمي حدود 200 صفحه تا آبان ماه سال جاري به چاپ رساند.
نظرات