به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مراسم افتتاح نمايشگاه «نهجالبلاغه و شروح آن در گذر تاريخ» صبح امروز (26 مرداد) با حضور رييس و معاونان سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و اصحاب رسانه در محل اين سازمان برگزار شد.
در اين مراسم، دكتر اسحق صلاحي، رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با تبريك روز خبرنگار و سالروز بازگشت آزادگان به ميهن اسلامي گفت: كتابخانه ملي ايران در نخستين روز ماه مبارك رمضان افتخار برپايي نمايشگاه قرآن مجيد و در نيمه اين ماه، برپايي نمايشگاه نهجالبلاغه را پيدا كرده است.
وي ادامه داد: آنچه مسوولان كتابخانه ملي ايران را برآن داشت تا چنين نمايشگاههايي برگزار كنند، براساس عمل به حديث معتبري از پيامبر اسلام (ص) درباره ارجنهادن به دو ميراث گرانبها، كتاب خدا و عترت در زمين است. قرآن مجيد و ائمه اطهار (ع) دو بال پرواز امت در فراز و نشيب تاريخ هستند.
صلاحي، قرآن كريم را ثقل اكبر و كلام صامت الهي و قرآن ناطق (تفاسير ائمه) را براي تاويل و تفسير آيات مورد نياز دانست و گفت: آثار عدم استفاده بشر امروز در جوامع اسلامي و غيراسلامي از دو بال حياتي ارتقاي انسان، به روشني مشهود است.
رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، هدف از برپايي اين نمايشگاه را به معرض بازديد گذاشتن بخشي از آثار حوزه نهجالبلاغه در تاريخ اسلام برشمرد و افزود: نهجالبلاغه مجموعه بيانات امام علي (ع) با گردآوري سيدرضي است. به تعبير ابن حديد، استاد ادبيات عرب، كلام امام علي (ع) آن اندازه گيراست كه سخني مستندتر و نقضتر از كلامشان نميتوان يافت.
صلاحي با تاكيد بر اينكه نهجالبلاغه در ايران به زبانهاي فارسي، عربي، لاتين، روسي و فرانسوي ترجمه شده، توضيح داد: مجموعهاي از اين نهجالبلاغهها به انضمام شروح آن در اين نمايشگاه در معرض بازديد قرار گرفته است. بارزترين نهجالبلاغه موجود، اثر ابن حديد معتزلي در قرن هشتم هجري به كتابت درآمده و مهمترين آنها نيز متعلق به سال 499 هجري قمري و موجود در كتابخانه آيتالله مرعشي نجفي است.
وي يادآور شد: استفاده از منابعي چون نهجالبلاغه در مسايلي كه عقل درشناساييشان عاجز است، بسيار موثر خواهد بود. فرهنگ قرآني و استفاده از متون ديني اسلامي بايد به نسلهاي جوان و آينده منتقل شود.
در پايان اين مراسم، «نمايشگاه نهجالبلاغه و شروح آن در گذر تاريخ» با حضور دكتر اسحق صلاحي، رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، دكتر حبيبالله عظيمي، معاون سازمان اسناد ملي و ساير كاركنان كتابخانه و اصحاب رسانه افتتاح شد.
در اين نمايشگاه مجموعه كتابهاي نهجالبلاغه، شروح و نفايس نهجالبلاغه به زبانهاي مختلف در معرض بازديد عموم قرار گرفته است. «ترجمه نهجالبلاغه حضرت اميرالمومنين (ع)» ترجمه محمد دشتي شيراز، «ترجمه نهجالبلاغه» ترجمه و تنظيم اسدالله مبشري، «ترجمه و شرح نهجالبلاغه» اثر بقلم علينقي فيضالاسلام، «نهجالبلاغه: سخنان كوتاه امام عليبن ابيطالب» گردآورنده سيدرضي، «نهجالبلاغه اميرالمومنين علي(ع)» اثر شريف رضي، «نهجالبلاغه» اثر عزيزالله كاسب، «نهحالبلاغه: خطبهها، نامهها»، «كلمات قصار اميرالمومنين» تاليف شريف الرضي همراه با منتخبي از شرح شيخ عبده در اين نمايشگاه ارايه شده است.
همچنين ترجمههاي لاتين و شروح نهجالبلاغه شامل «ترجمه و شرح نهجالبلاغه» اثر بقلم علينقي فيضالاسلام، «شرح نهجالبلاغه» تحقيق محمدابوالفضل ابراهيم، «ترجمه و شرح نهجالبلاغه» نگارش محمود طالقاني، «منهاجالولاية في شرح نهجالبلاغه» تاليف ملاعبدالباقي صوفي تبريزي و «شرح موضوعي نهجالبلاغه» اثر سيدعلي طباطبايي در نمايشگاه عرضه شد.
نمايشگاه «نهجالبلاغه و شروح آن در گذر تاريخ» تا پايان ماه مبارك رمضان در محل سازمان اسناد وكتابخانه ملي ايران برپاست.
چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹
نظر شما