دوشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
خاصیت درمانی کتاب چیست؟

ترویج عادت کتابخوانی میان مردم نه تنها به معنای تلاش برای ایجاد عادت به مطالعه در میان آنهاست بلکه به آنها کمک خواهد کرد تا بسیاری از تواناییها و ضعف های خود را بشناسند. ادبیات برانگیزنده و آگاهی بخش است و درهای اکتشاف را می گشاید اما آیا تاکنون کسی درباره ويژگي درمانی کتاب سخن به میان آورده است؟

 خبرگزاری کتاب ایران ( ایبنا )، ترویج عادت کتابخوانی میان مردم نه تنها به معنای تلاش برای ایجاد عادت به مطالعه در میان آنهاست بلکه به آنها کمک خواهد کرد تا بسیاری از تواناییها و ضعف های خود را بشناسند. ادبیات برانگیزنده و آگاهی بخش است و درهای اکتشاف را می گشاید اما آیا تاکنون کسی درباره ويژگي درمانی کتاب سخن به میان آورده است؟ 

کودکانی که کتاب می خوانند متفکر تر و باهوشترند، نوجوانانی که کتاب می خوانند کمتر به سوی مسائل حاشیه اي می روند و کمتر با مشکلات همسالانشان روبرو می شوند . آنها از وسعت دید بیشتری برخوردار می شوند و تجربه بیشتری کسب می کنند . اگر آنها در هر کتاب 10 کلمه جدید هم بیاموزند پس از خواندن چند کتاب کلمات بسیاری یاد می گیرد و همین امر به آنها کمک خواهد کرد تا در جمع بهتر و مثبت تر ظاهر شوند و توجه یشتری را به سوی خود جلب کنند. 

بزرگسالانی که کتاب می خوانند آرام تر و مفید تر هستند و شاید اینها از خواص درمانی کتاب ها باشند اما فواید کتاب ها به همین جا ختم نمی شود.
خاصیت اعجاب برانگیز کتاب تا حدی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته با ایجاد کتابخانه های درمانی در محیط بیمارستان ها نه تنها حضور در بیمارستان را برای بیماران آسان می کنند بلکه با کتاب درمانی بسیاری از بیماری ها را از میان می برند و این طرح در بسیاری از کشورها تا 98 درصد موفق اعلام شده است. 

این کتاب‌ها که به دقت بررسی و انتخاب شده‌اند در «کتابخانه درمانی» گردآوری می شوند و در اختیار بیماران قرار داده می‌شوند. با مطالعه این کتاب‌ها بیماران در دوران بستری بودن‌ شان به توانایی و شجاعت و امید دست پیدا می‌کنند. به طور مثال کودک هشت ساله‌ای دلش نمی‌خواهد برای شروع شیمی‌درمانی موهای سرش را از ته بزند. مددکار برای او داستانی را می‌خواند. داستان درباره کودکی است که در‌می‌یابد پس از درمان، دوباره مو‌هایش در‌می‌آیند. در پایان داستان کودک به مدد‌جو می گوید:"من هم حاضرم موهایم را بزنم"

در بسیاری از کشورها کتابخانه های سیار برای کودکانی که باید مدتی را در بیمارستان سپری کنند در نظر گرفته شده است. کودکان می توانند از این کتاب ها  بهرمند شوند و سپس آن ها را با خود به خانه ببرند.
پس می توان گفت نه تنها کتاب به عنوان نوعی وسیله سرگرمی و تفریح محسوب می شود بلکه ویژگی های مثبت دیگر دارد که شاید خیلی ها از آن غافل باشند.
منبع:ایندیپندنت،نویسنده:جاناتان اسمیت
مترجم:مرجان آقبلاغی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها