پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۵
سرودن شعر را در كانون ياد گرفتم

كبري بابايي از آن شاعراني است كه تعداد جايزه‌هايش از تعداد كتاب‌هايش بيش‌تر است. او مثل خيلي از نوجوانان كتاب‌خوان، در نوجواني و حتي حالا در بزرگ‌سالي عضو كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان بوده است. خودش مي‌گويد راه و رسم حرفه‌اي سرودن شعر را در كارگاه‌هاي ادبي كانون ياد گرفته است.

ايبنا نوجوان: «كبري بابايي»، شاعر كودك و نوجوان درباره‌‌ي شاعر شدنش گفت: «نمي‌توانم خيلي دقيق بگويم چطور شاعر شدم، فقط به خاطر دارم كه حتي پيش از رفتن به مدرسه، شعر را دوست داشتم و قطعات موزوني مي‌ساختم كه شايد معناي چنداني هم نداشتند و اطرافيان را به خنده مي‌انداختند.»

شاعر «من آدم آهني شدم» اضافه كرد: «برادرم دفتر شعري داشت كه در آن شعرهاي موردعلاقه‌اش از شاعران مختلف را يادداشت مي‌كرد. من يواشكي به سراغ اين دفتر مي‌رفتم و اين شعرها را مي‌نوشتم و يا در مدرسه براي بچه‌ها مي‌خواندم و حتي شعرها را به خيال خودم معني مي‌كردم.»

بابايي عضويتش در كتاب‌خانه‌ي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان را يك عامل تأثيرگذار در شناخت شعر عنوان كرد و در اين‌باره توضيح داد: «من بچه‌ي كتاب‌خواني بودم. هر كتابي كه به دستم مي‌رسيد مي‌خواندم. حتي از كتاب‌هاي ادبيات خواهر بزرگ‌ترم نمي‌گذشتم؛ اما عضويت در كانون كارم را جدي‌تر كرد. در كارگاه‌هاي ادبي كانون شركت كردم و در چند ماه، توانستم اصول فني اوليه‌ي شعر را بشناسم.»

برگزيده‌ي جشنواره‌ي شعر فجر يكي از بهترين خاطره‌اش را، چاپ شعرهايش در كيهان بچه‌ها مي‌داند.
او در اين‌باره گفت: «يكي از شعرهايم در مجله‌ي كيهان بچه‌ها چاپ شده بود. يك روز پسربچه‌اي را ديدم كه همان شماره‌ي كيهان بچه‌ها را از دكه‌ي مطبوعاتي خريداري كرد و در همان مسير مشغول خواندن آن شد. از قضا شعر من را مي‌خواند. دنبالش راه افتادم تا ببينم شعر را تا آخر مي‌خواند يا نصفه‌كاره رهايش مي‌كند. شعر را تا آخر خواند. اين اتفاق باعث شد، خيلي خوشحال شوم.»

بابايي شاعران و كتاب‌هاي موردعلاقه‌اش در دوران نوجواني را اين‌گونه معرفي كرد: «من در زمان نوجواني به اندازه‌ي نوجوانان اين‌روزها امكانات نداشتم و فقط چند جلد كتاب در خانه داشتم؛ اما مجموعه شعرهاي «قيصر امين‌پور»، «بيوك ملكي»، «افشين علا» و مجموعه‌ي «شيشه‌ي آواز» اثر «افسانه شعبان‌نژاد» از كتاب‌هايي بود كه هميشه مي‌خواندم.»
شاعر «ستاره‌ات گم شد» اين‌روزها حتي بيش از فضاي خانه‌اش كتاب دارد. او درباره‌ي كتاب‌هاي كتاب‌خانه‌اش مي‌گويد: «الان آنقدر كتاب دارم كه براي نگهداري‌اش با مشكل جا مواجه شده‌ام و از سر اجبار تعداد زيادي از كتاب‌ها را بسته‌بندي كرده و در انبار نگهداري مي‌كنم؛ اما بيش ‌از هزار كتاب، در كتاب‌خانه‌ام دارم كه خيلي از آن‌ها كتاب‌هاي كودك و نوجوان است. من و همسرم (عباس قديرمحسني، نويسنده‌ي كودك و نوجوان) تقريباً هر كتابي را كه در حوزه‌ي كودك و نوجوان منتشر مي‌شود، تهيه مي‌كنيم.»

شاعر برگزيده‌ي جايزه‌ي پروين اعتصامي خاطره‌اي هم از يك كتاب گم‌شده دارد. او در اين‌باره گفت: «يكي از كتاب‌هاي مورد علاقه‌ام به نام «لالايي ليلي» را مدتي بود گم كرده بودم. اين كتاب مجموعه داستاني اثر «حسن بني‌عامري» است. داستان آخر اين كتاب با نام «خانه‌ي شبگردها دور است» فوق‌العاده است. مدت‌ها از زمان انتشار اين كتاب مي‌گذشت و نتوانستم آن را در بازار تهيه كنم تا اين‌كه بالاخره كتابم را در جايي كه فكرش را نمي‌كردم پيدا كردم و خيلي خوشحال شدم.»

كتاب‌هاي پيشنهادي بابايي به نوجوان‌ها را هم از دست ندهيد. اين شاعر خوش‌قريحه به بچه‌ها توصيه كرد اين كتاب‌ها را حتماً بخوانند: «به بچه‌ها توصيه مي‌كنم، كتاب‌هاي «شلغم و عقل» و «گاوهاي آرزو» نوشته‌ي «محمدهادي محمدي»، «سلطان آشغال‌گردها» اثر «مهدي ميركياني»، «خداي روزهاي باراني» نوشته‌ي «فريدون عموزاده‌ خليلي» و تمام آثار مرحوم «قيصر امين‌پور» را بخوانند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها