چاپ نخست كتاب «برنامهريزي شهري به منظور پيشگيري و كاهش اثر سوانح» تاليف دكتر سعيد گيوهچي از سوي موسسه آموزش عالي علمي ـ كاربردي هلال ايران منتشر و روانه بازار نشر شد.-
شهرها به عنوان يكي از نمودهاي سكونتگاههاي انساني از ديرباز تاكنون در معرض آسيب ناشي از سوانح قرار داشتهاند. سوانح اعم از طبيعي و انسانساخت، محيطهاي شهري را گاه تخريب و گاه به كلي ويران كردهاند. بنابراين، آدمي همواره در جستوجوي دستيابي به راهكارهايي براي مقابله با پيامدهاي سوانح در سكونتگاه شهري بوده است. در اين راستا برنامهريزي شهري به عنوان يكي از مهمترين ابزارها مورد استفاده انسان قرار ميگيرد.
كتاب «برنامهريزي شهري به منظور پيشگيري و كاهش اثر سوانح» يك كتاب با رويكرد آموزشي براي دانشجويان رشتههاي مرتبط با مديريت سوانح و ايمني است. مباحث كتاب براي يك درس به ارزش دو واحد براي تدريس در دوره كارشناسي و كارشناسي ارشد تهيه شده و در تاليف كتاب سعي شده مهمترين مباحث فراروي برنامهريزي شهري به منظور پيشگيري و پس از آن كاهش اثر سوانح مطالعه شوند.
در تدوين كتاب علاوه بر استفاده از منابع داخلي و تجارب سوانح گذشته بر شهرها، از منابع به روز لاتين نيز استفاده و همچنين سعي شده در تمام كتاب رويكرد آموزشي مباحث حفظ شود.
كتاب حاضر در شش فصل، برنامهريزي شهري براي پيشگيري و كاهش اثر سوانح را بررسي كرده است. فصل نخست اين اثر به تعريف شهر از ديدگاههاي مختلف ميپردازد و در فصل دوم، مباني برنامهريزي شهري مطالعه ميشوند. فصل سوم اين كتاب به دو مقوله «مروري بر نظريات برنامهريزي شهري» و «چگونگي استفاده از اراضي شهري» پرداخته است. شناخت انواع سوانح و سازوكار آسيبرساني آنها در فصل چهارم بررسي ميشود و فصول پنجم و ششم كتاب به ترتيب به بيان اصول و راهكارهاي برنامهريزي شهري براي كاهش آسيبهاي فيزيكي و كاهش آسيبهاي غيرفيزيكي به شهرهاي در معرض سوانح ميپردازند، به گونهاي كه با مطالعه دو فصل پاياني، زمينه برنامهريزي شهري بر مبناي كاهش انواع آسيبپذيري شهري فراهم ميشود.
شايان ذكر است كه هر فصل كتاب، شامل تعدادي پرسش خودآزمايي است و با مرور اين پرسشها زمينه سنجش ميزان آشنايي با مباحث فصل فراهم ميشود.
چاپ نخست كتاب «برنامهريزي شهري به منظور پيشگيري و كاهش اثر سوانح» با شمارگان 3000 نسخه، 221 صفحه و بهاي 50000 ريال راهي بازار نشر شده است.
نظر شما