دوشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۱
آیین پاسداشت ساعد باقری برگزار شد

مراسم پاسداشت 30 سال فعالیت فرهنگی- ادبی ساعد باقری همزمان با سالروز تولد این شاعر عصر دیروز(13 شهریور) با حضور جمعی از شاعران و چهره‌های فرهنگی، هنری و ادبی و دیگر علاقه‌مندان این حوزه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین پاسداشت 30 سال فعالیت فرهنگی - ادبی ساعد باقری، عصر دیروز(13 شهریور) همزمان با سالروز تولد این شاعر، به همت انجمن شاعران ایران و با همکاری خانه هنرمندان ایران در تالار جلیل شهناز خانه هنرمندان برگزار شد.

در این مراسم مشفق کاشانی، فاطمه راکعی، سهیل محمودی، احمد مسجد جامعی، خانواده ساعد باقری و خانواده‌های مرحوم قیصر امین‌پور و سیدحسن حسینی، فاطمه سالاروند، رسول نجفیان، مریم نشیبا، غزل تاج‌بخش و دیگر چهره‌های هنر، ادبیات و موسیقی حضور داشتند.

این برنامه با تلاوتی آیاتی از قرآن توسط خواجوی، كه استادي قرآن باقري را در سال‌های 1351 تا  1352به عهده داشت، آغاز شد. در ادامه سهیل محمودی، مجری این مراسم چند نمونه از سروده‌های باقری را قرائت کرد.

مشفق کاشانی از جمله سخنرانان این بزرگداشت بود و در آغاز سخنانش از امین‌پور، حسینی، سلمان هراتی و محمود شاهرخی یاد کرد و به توضیح چگونگی آشنایی‌اش با باقری پرداخت.

وی گفت: دوستی من با ساعد باقری به سال 1360 و پس از آن در صدا و سیمای جمهوری اسلامی برمی‌گردد. با این‌که سرود ملی ایران از آثار اوست اما هیچ‌گاه اشاره‌ای به این موضوع نداشتند. من نیز چند سال پیش برای ثبت در تاریخ آن‌را عنوان کردم.

راکعی دیگر سخنران نشست گفت: در سال‌های دهه 60 با حوزه هنری آن سال‌ها و حلقه شعر آن که سیدحسن حسینی و قیصر امین پور آن‌را اداره می‌کردند و از آن طریق با مثلث شعری ساعد باقری، سهیل محمودی و محمدرضا محمدی نیکو آشنا شدم.

وی ادامه داد: حضور باقری در برنامه رادیویی جنگ جوان و پیشنهاد ایشان و پس از آن مشورت‌های زنده یادان قیصر امین‌پور و سیدحسن حسینی منجر به تشکیل دفتر شعر جوان شد.

در ادامه اجرای موسیقی آذری با تک‌نوازی کمانچه توسط جابر اطاعتی انجام شد. احمد مسجد جامعی نیز در بخش دیگر از این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و اشاره‌ای به برخی از ویژگی‌های شخصیتی باقری داشت.

وی توضیح داد: باقری انسانی ا‌ست که با مردم و به‌ویژه جوانان بسیار صمیمی و همراه با جامعه است. او به تبار آیینی، اجتماعی و فرهنگی خود متعهد است. تمامی این مسایل او را تبدیل به انسانی با وجوه مختلف شخصیتی می‌کند.

در بخش دیگر اجرای سه تصنیف توسط حسام‌الدین سراج به همراه گروهش صورت گرفت. این تصنیف‌ها بر اساس دو سروده از سروده‌های مولانا و همچنین یکی از سروده‌های باقری اجرا شدند.

نمایش فیلمی از گوشه‌های مختلف زندگی باقری، تصاویری از فعالیت‌های او در تلویزیون در سال‌های دور و نزدیک که به نوعی گوشه‌هایی از زندگی حرفه‌ای او را نشان می داد، از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

میثم سلطانی، شاعر جوان و از شاگردان ساعد باقری نیز یکی از سروده‌هایش در وصف باقری را قرائت کرد.

سرسنگی، رییس خانه هنرمندان ایران نیز به نمایندگی از مجموعه خانه هنرمندان که میزبان این مراسم بود به ایراد سخنرانی پرداخت و قطعه‌ای کوتاه درباره باقری قرائت کرد.

در ادامه محمودی قسمتی از دست‌نوشته‌های مرحوم سیدحسن حسینی را درباره خاطره‌ای از قرآن خواندن ساعد باقری در منزل مرحوم طاهره صفارزاده قرائت کرد.

شعرخوانی حسن فرازمند، از اعضای حلقه مهر انجمن شاعران ایران بخش دیگر از مراسم پاسداشت باقری بود. فرازمند دو قطعه شعر از میان آثارش را که به مناسبت تولد باقری سروده بود، قرائت کرد.

همزمان با این مراسم نمایشگاه عکسی از دوران مختلف زندگی باقری نیز برپا بود.

در پایان مراسم باقری به ایراد سخنرانی پرداخت. این شاعر سخنانش را با چند بیت از اشعار نظامی آغاز کرد و در ادامه از تمامی مسوولان و دست‌اندرکاران این مراسم برای برپایی چنین بزرگداشتی تشکر کرد.

پس از پایان مراسم و اهدای هدایا از سوی افراد مختلف به باقری، تمامی حاضران در این جلسه عکس یادگاری گرفتند.

مراسم پاسداشت 30 سال فعالیت فرهنگی- ادبی ساعد باقری همزمان با سالروز تولد این شاعر عصر دیروز(13 شهریور) در خانه هنرمندان ایران برپا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط