به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) كتاب «معنا درماني» در حاليكه به بنيانهاي روان درماني ميپردازد، فرضيات و اصول موجود در معنا درماني را هم مطرح ميكند. اين فرضيات بخشهايي را تشكيل ميدهد كه در هم تنيده شده و معنا درماني در آن بر مبناي سه مفهوم «آزادي اراده»، «معناجويي» و «معناي زندگي» بنا نهاده شده است.
كاربردهايي كه معنا درماني در اين كتاب مورد بررسي قرار داده داراي سه بعد است. نخست اينكه تكنيك معنا درماني براي معالجه روانرنجوري نئوژنيك كاربرد دارد. دوم اينكه از تكنيك معنا درماني براي معالجه روانرنجوري روانزاد، يعني نوروز به معناي متعارف كلمه استفاده ميشود.
سوم اينكه تكنيك معنا درماني براي درمان نوروز بدنزاد و يا به طور كلي بيماريهاي بدنزاد به كار ميرود. به طوري كه مشاهده ميشود همه ابعاد انساني در اين رشته از كار منعكس شود.
در فصل مقدماتي اين كتاب، معنا درماني و ساير مكاتب رواندرماني و به ويژه وجودگرايي در حوزه رواندرماني مطرح شده است.
فصل آخر كتاب نيز به رابطه بين معنا درماني و الهيات ميپردازد. نويسنده در اين كتاب جديدترين پيشرفتهاي معنا درماني را با توجه به ارزيابي باورهاي فردي و مطالبي كه ميتوانند به روشن شدن موضوع كمك كنند، ارايه ميدهد.
ويكتور اي. فرانكل پزشك و استاد عصبشناسي و روانپزشكي دانشكده پزشكي دانشگاه وين و استاد معنا درماني دانشگاه بينالمللي آمريكا در كاليفرنياست. وي به درجه دكتراي پزشكي و فلسفه از دانشگاه وين نايل آمده است.
دكتر فرانكل آثار خود را ابتدا به به سال 1924 ميلادي در مجله بينالمللي روانكاوي به چاپ رساند و از آن زمان تا كنون 28 جلد كتاب نوشته و چاپ كرده كه به بسياري از زبانهاي دنيا ترجمه شده است. كتاب «انسان در جستجوي معنا» وي بيش از دو ميليون و 500 هزار جلد به فروش رفته است.
چاپ نخست كتاب «معنا درماني» با شمارگان 2200 نسخه و بهاي 45000 ريال به كوشش نشر درسا منتشر شده و در دسترس روانشناسان قرار دارد.
پنجشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۲
نظر شما