مدير كتابخانه مرجع كودك و نوجوان از برنامههاي اين مجموعه براي ترويج كتابخواني و تبادل اطلاعات و منابع با ساير كشورها خبر داد و اظهار اميدواري كرد با اقدامات مناسب، اين كتابخانه به يك كتابخانه بينالمللي تبديل شود.-
«وحيد طوفاني» در ادامه افزود: نشستهاي تخصصي ترويج كتابخواني به بررسي تمام عوامل موثر بر كتابخواني ميپردازد. نقد نيز يكي از اين عوامل است كه به شكل عمومي و اختصاصي مورد توجه ما قرار دارد. در نشستهاي اختصاصي نقد كتاب، كتابهاي برگزيده حوزه كودك و نوجوان مورد بررسي قرار ميگيرد اما در كنار اين نشستها، انتشار كتابچههايي از نقدهاي مختصر كتابهاي كودك و نوجوان را نيز در دستور كار خود قرار دادهايم.
مدیرعامل کانون در مراسم معرفی رسمی «طوفانی»، از رییس جدید کتابخانه مرجع خواست که با طراحی برنامهای 5 ساله، شرایط را برای تبدیل این مجموعه به کتابخانهای بینالمللی فراهم کند. طوفاني درباره اقدامات انجام شده براي تحقق اين خواسته توضيح داد: اميدوارم با اقدامات مناسب زمينه تبديل اين مجموعه به يك كتابخانه بينالمللي فراهم شود اما بايد توجه داشت كه براي اينكه كتابخانهاي بتواند در سطح بينالمللي حرفهايي براي گفتن داشته باشد، بايد در ابعاد ملي قوت يابد. به اين معنا كه كتابخانه مرجع كودك و نوجوان بايد منابع فارسي كاملي داشته باشد. بيشتر به حركتهايي چون برگزاري نشستهاي «ترويج كتابخواني» پرداخته شود و بعد از آن با دنياي خارج، پژوهشگران و محققان ادبيات كودك به تبادل منابع و اطلاعات بپردازد.
رئيس كتابخانه مرجع كودك و نوجوان درباره وضعيت فعلي اين كتابخانه و امكان بينالمللي شدن اين مجموعه اظهار كرد: ما بزرگترين و كاملترين مجموعه منابع غيرفارسي را نه تنها در ايران كه در منطقه داريم اما وضعيتمان در حيطه منابع غيرفارسي چندان رضايتبخش نيست. البته از نظر منابع كتابي، مجموعهسازي و نگهداري مشكلي نداريم اما بايد به وضعيت اشاعه اطلاعاتمان سروسامان بدهيم و بعد به عرصه تبادلات بينالمللي وارد شويم.
وي در ادامه اضافه كرد: يكي از اقدامات انجام شده درباره، افتتاح سايت كتابخانه مرجع كودك و نوجوان است كه علاقهمندان از طريق سايت اصلي كانون ميتوانند به آن دسترسي داشته باشند. فهرست منابع ما در اين سايت قرار دارد. اقدامات ديگري چون انتشار نتايج تحقيقات و نشستها و اعطاي بورسيه به محققان فعال در حيطه كتابهاي كودك و نوجوان از ديگر اقداماتي است كه اميدوارم در آينده انجام شود و مسير تبديل شدن كتابخانه مرجع را به يك كتابخانه بينالمللي هموار كند.
كارشناس مسوول كتابخانه مرجع كودك و نوجوان نيز در گفتوگو با خبرنگار از اهداف و فعاليتهاي اين كتابخانه سخن گفت و توضيح داد: اين كتابخانه تخصصی آثاري درباره ادبیات، هنر، و تعلیم و تربیت با موضوع محوری كودك و نوجوان را گردآوري كرده است. كاركنان كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، استادان و دانشجويان رشتههاي مربوطه، نويسندگان، مترجمان و تصويرگران كتابهاي كودك و نوجوان ميتوانند به عضويت كتابخانه در آيند.
«رضوان مددي» در ادامه افزود: اكنون 5606 نفر عضو اين كتابخانهاند و از منابع فارسي و غيرفارسي آن استفاده ميكنند. اين منابع شاملِ بيش از 92 هزار جلد كتاب، اشتراك حدود هزار عنوان نشريه داخلي و خارجي، بيش از 60 جلد پاياننامه، بيش از 30هزار مجله فارسي و انگليسي و تعداد زيادي منابع غيركتابي است.
وي اهداف اين كتابخانه را چنين برشمرد: گردآوري و سازماندهي، ذخيرهسازي و بازيابي و اشاعه اطلاعات موجود در حوزه تخصصي كتابخانه، گردآوري نتايج تحقيقات انجام شده، پاياننامههاي مربوطه و كمك به آموزش و پژوهش در رشتههاي مرتبط(با كمك جذب كارآموز) از اهدافي است كه كتابخانه مرجع كودك و نوجوان دنبال ميكند.
کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۵۸ آغاز به کار کرده است. در سال ۱۳۷۰ آییننامه كتابخانه مرجع تدوین شده است و از آن تاریخ با محور قرار دادن ادبیات و هنر كودكان و نوجوانان منابع خود را سازماندهی و گردآوری كرده است. كتابخانه مرجع كودك و نوجوان در خیابان شهید بهشتی، خیابان وزرا، جنب خیابان دوم واقع است و علاقهمندان براي ارتباط با اين مجموعه ميتوانند با شماره تلفن ۸۸۷۱۵۵۴۵ تماس بگيرند.
نظر شما