جليل غفاريرهبر به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: ماشينهاي كارهاي سبك بيشتر وارد كشور ميشوند، چون قيمت مناسبتري دارند و اصناف ميتوانند به راحتي اين ماشينها را خريداري كنند.
وي افزود: در بخش جلدسازي يك لاين كامل ماشين صحافي گاهي از ماشين چهاررنگ افست نيز گرانتر است و قيمت آن به يك ميليارد تومان هم ميرسد.
غفاريرهبر با بيان اينكه ماشينهاي بخش جلدسازي اكنون به صورت كامل توليد ميشوند، يادآور شد: قبلا دستگاههاي صحافي تفكيكي بودند، به عنوان مثال تكدوزي و ورقتاكني و دوخت هر يك ماشين جداگانه داشت اما ماشينهاي جديد تمام اين امكانات را با هم دارند و حتي برخي دستگاهها نيز امكان چاپ كتاب را نيز دارا هستند.
وي با بيان اينكه صحافي به رستههاي چسب گرم، شوميزي، فنري و صحافي اصلي (جلد سخت) تقسيم ميشود، تصريح كرد: در بخش صحافي اصلي، منابع و تسهيلات مالي دستاندركاران اين حوزه بسيار محدود است و فعالان اين بخش نميتوانند نيازهاي خود را به تناسب فناوريهاي روز دنيا تامين كنند.
رييس اتحاديه صحافان تهران يادآور شد: برخي واحدهاي دولتي يا بخشهاي خصوصي بزرگ اين تجهيزات را خريداري ميكنند اما اين كار براي واحدهاي خصوصي و كوچك گران است و توجيه اقتصادي ندارد.
غفاريرهبر در بخش ديگر سخنان خود به تداخل فعاليت صنفي مراكز دولتي و خصوصي اشاره كرد و گفت: برخي از چاپخانهها و مراكز دولتي پس از خريداري ماشينهاي بهروز صحافي از مشتريان سفارش ميگيرند كه اين فعاليت به بخش خصوصي صدمات بسياري وارد ميكند.
به گفته وي، از سوي ديگر محدوديت منابع مالي و دشواريهاي دريافت تسهيلات بانكي از ديگر مشكلاتي است كه دستاندركاران اين حوزه را با مشكل روبهرو ميكند.
یکشنبه ۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۰
نظر شما