سه‌شنبه ۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۳
مجتبي رحماندوست: ادبيات دفاع مقدس روح مقاومت را در نوجوانان زنده می‌كند

«مجتبي رحماندوست» معتقد است مطالعه‌ي كتاب‌هاي حوزه‌ي دفاع مقدس، علاوه بر اين‌كه اين سرمايه‌هاي انساني را به كودكان و نوجوانان مي‌شناساند، روح مقاومت در برابر دشمن و دفاع از كشور را در آنان زنده مي‌كند.

ايبنا نوجوان: «مجتبي رحماندوست» درباره‌ي ضرورت مطالعه‌ي كتاب‌هاي حوزه‌ي دفاع مقدس گفت: «به نظر من خواندن كتاب‌هاي حوزه‌ي دفاع مقدس از دو جنبه براي كودكان و نوجوانان ضروري است؛ نخستين جنبه اين است كه هر ملت و كشوري به حفظ مرزهاي سياسي و جغرافيايي كشورش علاقه‌مند است و هيچ كشور يا ملتي نيست كه در مقابل تهاجم دشمن به مرزهايش بي‌تفاوت باشد. به همين خاطر فرزندان هر سرزمين بايد از نخستين سال‌هاي زندگي، به حفظ مرزهاي ميهن‌شان حساس باشند و آماده شوند تا در مواقع خطر از كشورشان دفاع كنند.

نويسنده‌ي كتاب نوجوانانه‌ي «يك جفت و نيم» در ادامه گفت: «جنبه‌ي ديگري كه ثابت مي‌كند كودكان و نوجوانان بايد با ادبيات دفاع مقدس آشنا باشند، وي‍‍ژگي‌هاي منحصر به‌فرد اين جنگ است. ايران چهره‌اي مقاومتي در سراسر جهان دارد. كشور ما يك «نه» بزرگ به جهان‌خواران و به هر كشوري گفته است كه قصد به خطر انداختن آرمان‌هايش را دارد. دفاع مقدس علاوه بر اين‌كه مرزهاي ايران اسلامي را ايمن نگاه داشت، سبب شد آرمان‌هاي انقلاب اسلامي نيز حفظ شود.»

«رحماندوست» در ادامه با بيان تلاش‌هاي دشمن براي از بين بردن هويت كودكان و نوجوانان ايراني، در اين‌باره توضيح داد: «متاسفانه دشمن فقط به فكر ورود به خاك كشور ايران نيست. دشمنان ما قصد دارند فكر كودكان ما را از كار بيندازند و هويت آنان را از بين ببرند. اگر بچه‌هاي ما از همان ابتدا، اين موضوع را بدانند، به دنبال حفظ هويت‌شان خواهند بود.»

نويسنده‌ و منتقد ادبيات دفاع مقدس در بخش ديگري از سخنانش، دفاع مقدس را براي مخاطبان كودك و نوجوان آثارش اين‌گونه توصيف كرد: «8 سال دفاع مقدس، بزرگ‌ترين سرمايه‌ي انساني، مديريتي، ارزشي و تجربه‌ي اجتماعي كشور ماست و برخلاف ديدگاه‌هايي كه جنگ را حادثه‌اي خشن مي‌دانند، دفاع مقدس مردم ايران نمايش عاطفه‌ي انساني آنان براي دفاع از مظلومان كشورمان و ساير كشورها بود.»

نويسنده‌ي «نگهبان غار» همچنين گفت: «مطالعه‌ي كتاب‌هاي حوزه‌ي دفاع مقدس علاوه بر اين‌كه اين سرمايه‌هاي انساني را به كودكان مي‌شناساند، روح مقاومت در برابر دشمن و دفاع از كشور را در آنان زنده مي‌كند.»

اين نويسنده به كودكان و نوجوانان پيشنهاد كرد، كتاب‌هاي دفاع مقدس را كه متناسب با گروه سني‌شان است، مطالعه كنند. او اين كتاب‌ها را براي خواندن معرفي كرد: «خوب است بچه‌ها، آثار «محمد حمزه‌زاده»، «داوود اميريان»، «محمدرضا بايرامي»، «محسن مومني»، «محمد ميركياني» و كتاب‌هاي ناشراني هم‌چون «قدياني»، «صرير»، «سوره‌ي مهر»، «بوستان كتاب» و ده‌ها ناشر ديگري را مطالعه كنند كه در اين‌زمينه فعالند. من هم بيش‌تر داستان‌هايي كه نوشته‌ام در حوزه‌ي دفاع مقدس است. كتاب «يك جفت و نيم» و داستان‌هايي هم‌چون «مسافر» و چند داستان ديگر از مجموعه‌ي «مفقود سوم» از اين جمله‌اند.»

«مجتبي رحماندوست» توصيه‌ي ديگري نيز براي نوجوانان داشت: «پاي صحبت رزمندگان يا جانبازان دفاع مقدس بنشينيد و از آن‌ها بخواهيد خاطرات‌شان را از دوران جنگ براي شما بازگو كنند. ثبت چنين خاطراتي مي‌تواند براي نوجوانان بسيار آموزنده باشد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها