به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، جاناتان كالر در این كتاب، به بسیاری از سوالاتی كه ممكن است برای مخاطب یک اثر ادبی پیش بیاید پاسخ میدهد.
جاناتان کالر، در معرفی موجز و جامعش، «نظریه» را نه از طریق توصیف مکاتب، بلکه از طریق «جنبش»هایی کلیدی مطرح میکند که نظریه، آنها را ترویج داده است.
«تئوری ادبی» از یک سو مطالعه فرهنگ و جامعه را در دو دهه گذشته دگرگون ساخته و از سویی متهم شده که به جای ستایش ادبیات عالی، به تضعیف سنت و حقیقت و الزامات فرآوردههای فرهنگی پرداخته است.
کالر، استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه کورنل است و آثار مختلفی رامنتشر كرده. کتاب «در جست و جوی نشانهها» یکی از معروفترین آثار اوست. كالر در سال 1944 میلادی متولد شد و هماكنون یكی از چهرههای مهم جنبش «ساختارگرایی» در حوزه نقد و نظریه ادبی است.
این مدرس دانشگاه، همواره با مهارتی كه در توصیفات خود دارد شناخته میشود و با انتخاب سبک نوشتاری ساده در این اثر، سعی كرده تمامی علاقهمندان به ادبیات را به سوی كتاب خود جلب كند.
كالر در این كتاب، سعی دارد ارتباطی منطقی بین ادبیات و فرهنگ بیابد. وی در همین راستا به سوالاتی درباره ارتباط بین این دو عنصر و چیستی نظریه ادبی پاسخ میدهد. كالر نظریات بسیار مهمی در زمینه نقد ادبی دارد و در این كتاب، میكوشد با مثالهایی ملموس و قابل درک، مسایل مهمی را توضیح دهد.
كتاب «نظریه ادبی» سعی دارد گرههای بزرگی را از هویت اجتماعی، شعر، فصاحت و بلاغت ادبی بگشاید و از این رو میتوان این كتاب را راهنمایی مطلوب و متفاوت برای علاقهمندان به ادبیات دانست.
از این نویسنده تاكنون آثاری چون «فردینان دوسوسور» و «در جستجوی نشانهها» به فارسی ترجمه و منتشر شده است.
کتاب حاضر نحستین بار با نام «نظریه ادبی» با ترجمه فرزانه طاهری در ایران منتشر شده است.
«تئوری ادبی»، نوشته جاناتان کالر با ترجمه حسین شیخالاسلامی، در 208 صفحه و با قيمت سههزار و 800 تومان از سوي نشر افق منتشر شده است.
سهشنبه ۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۵
نظر شما