با پیشرفت علم و تکنولوژی، کودکان کمتر تمایل به خواندن کتاب دارند و بیشتر دوست دارند تا بازی های کامپوتری انجام دهند یا کارتون های متنوع تماشا کنند. آنچه در این میان موجب نگرانی اغلب والدین می شود، کم توجهی بسیاری از کودکان به مطالعه است._
بسیاری از کودکان در سنین کودکی به عارضه بیش فعالی دچارند و اغلب از سوی والدین نادیده گرفته می شوند . یکی از راههای درمان این عارضه می تواند کتاب خواندن باشد. انتخاب کتابی با مضمون تخیلی می تواند ذهن کودک را تا حدودی آرام کند.
هنگامی که برای کودکمان کتاب می خوانیم نیازهای عاطفی و اخلاقی وی را تامین می کنیم . کودک در حین کتاب خواندن خود را به جای شخصیت های داستان قرار می دهد و از آن نتیجه گیری می کند.
ظرفیت کودکان درباره کتاب خواندن متفاوت است. هرچه سن کودک کمتر باشد باید کتاب هایی را برای آنها انتخاب کرد که آهنگین تر و کوتاهتر باشند. اما زمانی که کودک به مرحله شناسایی خوب و بد رسید می توان کارهای ناپسند او را با خلق شخصیت های داستانی به طور غیر مستقیم به وی یادآوری کرد.
کتاب خواندن به کودک کمک می کند تا احساس خوب و مثبتی از خود داشته باشد و به استعدادهای خود پی ببرد و همین امر سبب می شود تا عزت نفس او بالا برود. والدین باید حداقل روزی نیم ساعت را به کتاب خواندن برای کودکانشان اختصاص دهند و به آنها بیاموزند که مطالعه چیزهای بسیاری را به شخص می آموزد.
کتابها با موضوعات مهیج و تخیلی می تواند زمینه مناسبی برای ایجاد علاقه به کتاب برای کودکان باشد.
بررسی های آماری نشان داده است که کودکانی که از سنین کودکی برایشان کتاب خوانده شده و با دنیای مطالعه آشنا شده اند از هفتاد درصد آسیب های اجتماعی در دوره نوجوانی به دور هستند و دارای شخصیتی برون گرا می شوند.
روانشناسان حتی برای کسانی که دارای شخصیتی درونگرا و خجالتی هستند خواندن کتاب را پیشنهاد می کنند، چرا که مطالعه این امکان را به شخص می دهد تا درباره کتابی که خوانده اظهار نظر کند و به نقاط قوت و ضعف آن واقف شود.
محققان معتقدند اگر كودك از پدر و مادرش طلب کتاب کرد هرگز به وی پاسخ منفی ندهید، چرا که این درخواست نوعی پاسخ وی به تمایل او به مطالعه است که در صورت شنیدن پاسخ منفی این تمایل کمرنگ می شود.
کتاب خواندن اضطراب را از بین می برد و سبب کنترل سیستم اعصاب می شود. مطالعه به عنوان داروی شفا بخشی برای اعصاب تجویز شده و بسیاری معتقدند با تشویق کودکان به مطالعه جایگاه ویژه ای برای آنها در بزرگسالی توسط والدین ساخته می شود.
کسانی که از کودکی به کتابخوانی عادت کرده باشند در بزرگسالی مطالعه را رها نمی کنند و این یکی از عادت های پسندیده آنها و در وجودشان نهادینه می شود. به این ترتیب آموزش کتابخوانی از بدو تولد آغاز می شود و کودک با کتاب انس می گیرد.
منبع:کیدریسرچ،نویسنده:الیزاکایت لو |،مترجم:مرجان آقبلاغی
نظر شما