رييس دفتر ارتباطات ستاد كل نيروهاي مسلح مطرح كرد
بررسی چرايي و نتيجه جنگ، انتظار رهبر انقلاب از پژوهشها
رييس دفتر ارتباطات ستاد كل نيروهاي مسلح در همايش «انتظارات مقام معظم رهبري از پژوهشهاي دفاعمقدس» گفت: «عوامل، چرايي و نتيجه جنگ»، «نقش امامخميني (ره) در فرماندهي و مديريت جنگ»، «كارآمدي اسلام و ايمان در مقاومت رزمندگان»، «نقش مردم و بسيج در دفاعمقدس»، «عوامل پيروزي و دستاوردهاي دفاعمقدس» و «نقش بسيج، ارتش و سپاه در جنگ» محورهاي اصلي انتظارات ایشان از پژوهشهاي دفاعمقدساند./
عباس سهدهي در آغاز اين همايش، با اشاره به اهميت پژوهشهاي دفاعمقدس از منظر مقام معظم رهبري و با تاكيد بر نگاه حكيمانه، عميق و وسيع ايشان نسبت به اين مقوله، گفت: مقام معظم رهبري از نخستين روزهاي جنگ، شخصاً در صحنه نبرد حضور داشتهاند و به همين سبب، نگاهي ويژه به 8 سال دفاعمقدس دارند.
وي در تشريح نقش آيتالله خامنهاي در طول دفاع مقدس اظهار كرد: ايشان در حوزه مباحث تصميمگيري و سياستگذاري، به عنوان نماينده امام(ره) در شوراي عالي دفاع با هدف تحقق خواستههاي امامخميني (ره) در پيشبُرد دفاع مقدس حضور داشتند.
رييس دفتر ارتباطات ستاد كل نيروهاي مسلح اضافه كرد: فعاليتهاي فرهنگي مقام معظم رهبري براي روحيهدهي به رزمندگان، جايگاه ايشان در مديريت ديپلماسي جنگ در سطح بينالمللي، جلوگيري از حذف سپاه توسط بنيصدر و جريان طرفدار او و ايجاد هماهنگي و انسجام بين نيروها و رزمندگان، برخي ديگر از فعاليتهاي مقام معظم رهبري در طول دفاعمقدس بودهاند.
سردار سرتيپ پاسدار عباس سهدهي در ادامه، 10 فراز از بيانات مقام معظم رهبري درباره ضرورت پژوهش در لايهها و زواياي مختلف دفاعمقدس را قرائت كرد و گفت: «عوامل، چرايي و نتيجه جنگ»، «نقش امامخميني (ره) در فرماندهي و مديريت جنگ»، «كارآمدي اسلام و ايمان در مقاومت رزمندگان»، «نقش مردم و بسيج در دفاعمقدس»، «عوامل پيروزي و دستاوردهاي دفاعمقدس و نقش بسيج، ارتش و سپاه در جنگ» محورهاي اصلي انتظارات رهبري از پژوهشهاي دفاعمقدساند.
وي در پايان سخنانش، از ارايه متن كامل اين انتظارات به مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس خبر داد و تصريح كرد: اميدوارم كه همايشهاي بعدي اين مركز، به اين موضوعات بپردازند تا شاهد پژوهشهاي جامعتر و كارآمدتر در حوزه دفاعمقدس باشيم.
سپس دكتر حسين اردستاني كه ديدگاههاي رهبري درباره ضرورتهاي پژوهش جنگ را بر اساس كتاب «نسيم سبز خاطرهها» تقسيم بندي كرده بود، اظهار كرد: به عقيده رهبري، نياز ملت و تاريخ آينده به روايت دفاعمقدس و شكلدهي تاريخ در آينده كشور، ضرورت پژوهش درباره جنگ را بيشتر ميكنند.
وي ادامه داد: «حفظ هويت ديني و ملي»، «جامعهپذيري مقاومت در جامعه و ملت»، «معرفي الگو براي جامعه و نسلها»، «معرفي الگو براي انسانهاي تعالي طلب و مومن به دين خدا و سرنوشت جامعه»، «صدور مفاهيم انقلاب» و «انتقال فرهنگ و ارزشهاي اسلامي و انقلابي به جامعه و جهان»، مهمترين اهداف پژوهش دفاعمقدس از منظر رهبر انقلاباند.
رييس مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس، به مقولهبندي و سطحبندي مباحث پژوهشي دفاعمقدس بر اساس ديدگاه مقم معظم رهبری رهبري پرداخت و گفت: اين پژوهشها ميتوانند در حوزههاي ترجمه، سند پژوهي، تاليف و مقولههاي اجتماعي، فرهنگي، سياسي، نظامي و عملياتي در سطحهاي منطقهاي، ملي، بينالمللي و فراملي صورت گيرند.
اين راوي جنگ، «عملياتها»، «بسيج و بسيجيان»، «جامعه و جنگتحميلي»، «فرماندهان»، «واحدهاي غير رزمي»، «واحدهاي پشتيباني»، «دين و دفاعمقدس»، «دشمن»، «منطقه و نظام جهاني در جنگتحميلي» و «پژوهشهاي اساسي و جهتگيري خروجي پژوهشهاي دفاعمقدس» را از جمله مباحث مورد توجه رهبري اعلام و هر يك از اين موارد را تبيين كرد.
اردستاني «دين و دفاعمقدس» و «نقش امامخميني(ره) در جنگ» را از جمله موارد مغفول در پژوهش دفاعمقدس خواند و اظهار كرد: مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس، دو عنوان كتاب درباره امام(ره) و جنگ منتشر كرده و يك اثر ديگر هم در دست انتشار دارد.
اين محقق دفاعمقدس در ادامه، تاكيد كرد: شرح جزييات جنگ، مدنظر مقام معظم رهبري است. ايشان معتقد به توصيف حوادث جنگاند و كتاب «دسته يك» نوشته اصغر كاظمي را يكي از بهترين نمونههاي اين سبك ميدانند كه ظرايف و جزييات جنگ را به خوبي به تصوير كشيده است.
رييس مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس، با تاكيد بر لزوم تمركز خروجي و توليد پژوهشهاي جنگ به سوي نيازهاي عامه مردم و تصميمگيرندگان و نخبگان از ديدگاه مقام معظم رهبري، گفت: از منظر ايشان، شكوه و افتخار، عظمت و موفقيتها، حماسهها و فداكاريها، خلاقيت و ابتكارهاي دفاعمقدس بايد به مردم منتقل شوند. همچنين بررسي و ريشهيابي نقاط قوت و ضعف ما در جنگ، بايد با هدف اصلاح و كسب تجربه، به تصميمگيرندگان و نخبگان صوت بگيرد.
دكتر حسين اردستاني در پايان سخنانش گفت: «ابتكار در پژوهش و دوري از كليشه»، «ارايه كار نمونه»، «پيدا كردن راههاي پژوهش در دفاعمقدس»، «پرهيز از مبالغه»، «اجتناب از عوام زدگي» و «نزديك شدن آثار به نگاه هنري» توصيههاي رهبري در حوزه پژوهشهاي دفاعمقدساند.
«عليرضا كمري» مسوول واحد پژوهش دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزههنري، آخرين سخنران همايش «انتظارات مقام معظم رهبري از پژوهشهاي دفاعمقدس» بود كه از خبرنگاران خواست سخنانش را منعكس نکنند.
اين همايش تخصصي دفاعمقدس، به همت مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس برگزار شد.
نظر شما