عفراوي به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: چند سالی است كه جشنوارههای چاپ و گرافیک بسياري در سراسر كشور برگزار ميشود و اين موضوع موجب تحولات بسيار خوبي در این زمینه شده است.
وي ادامه داد: در گذشته متوليان حوزه چاپ و گرافيك محدود بودند و به محصولات چاپ به عنوان يكي از خروجيهاي گرافيك، اهمیت كمتري داده ميشد، اما امروز شرايط تغيير كرده است.
عفراوي با بيان اينكه جشنواره کتابهاي نفیس و هنري، کودکی دو ساله است که کمکم در حال آموختن راه رفتن است اظهار كرد: مسوولان برگزاري اين جشنواره بايد از تجربیات برگزاركنندگان نخستين دوره جشنواره كتاب نفيس و مسابقات صنعت چاپ استفاده كنند و حتي در برخي بخشها فراتر از آن حركت كنند.
وي تصريح كرد: براي بهبود برپايي جشنواره كتابهاي نفيس و هنري بايد علاوه بر جمعآوري نمونه آثار نفيس ایراني، كتابهاي کشورهای دیگر را نيز جمعآوری و درباره ويژگيهاي که موجب نفیس شدن آثار چاپي شده است اطلاع رسانی شود.
وي خاطرنشان كرد: اكنون این تجربیات با ارزش به صورت مکتوب در دبيرخانه جشنواره وجود دارد و میتوان كارهاي جشنواره کتاب نفیس را سریعتر انجام داد.
عفراوي درباره لزوم توجه به داوري كتابهاي نفيس عنوان كرد: از مسوولان جشنواره تقاضا داريم نگاهشان به کتاب نفیس بسیار تخصصیتر و فراتر از آن چیزی باشد که در جشنواره چاپ اتفاق میافتد و به عنوان مثال کتابهای کشورهای دیگر به عنوان رقبای ایرانی وارد مسابقه شوند.
به گفته وي، انتشار توضیحات و ویژگیهای کتاب نفیس در قالب يك كتابچه ميتواند در جذب مخاطب براي سالهاي آتي جشنواره كتابهاي نفيس و هنري موثر باشد.
دومين جشنواره بينالمللي كتابهاي نفيس و هنري بهمن ماه امسال به همت معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار ميشود.
یکشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۸
نظر شما