نويسنده كتاب «نگاه كاربردي به دانش رسانه و ارتباطات»:
دانشجويان ارتباطات در عملي كردن نظريهها مشكل دارند
نويسنده كتاب «نگاه كاربردي به دانش رسانه و ارتباطات» معتقد است دانشجويان ارتباطات در كشورمان، نظريههاي ارتباطي فراواني را فراميگيرند، اما پيوند دادن تئوري و عمل در اين حوزه نيز مانند بسياري ديگر از عرصههاي علمي كشورمان، يك چالش است.-
وي افزود: اين يادداشتها در هفت فصل تنظيم شدهاند كه به موضوعاتي مانند تبليغات، حوزه عمومي و رسانه، فضاي مجازي و اينترنت و همچنين روزنامهنگاري ميپردازند.
كارگر درباره رويكردهاي كتابش گفت: در برخي از اين يادداشتها دغدغه و نگرانيهايي نسبت به وضعيت رسانهاي كشور مطرح شده است. در بخشهاي ديگري از كتاب نيز پرسشي مرتبط با آن چه در فضاي رسانهاي كشورمان در جريان است، مطرح ميشود. در بخش ديگر هم به ارايه راهكار براي دغدغههايي كه مطرح كردهام، ميپردازم.
وي با اشاره به ضرورت كاربردي كردن دانش رسانه كه در كتابش بر آن تاكيد دارد، گفت: دانشجويان ارتباطات، نظريههاي ارتباطي فراواني را فراميگيرند و ميخوانند، اما در حوزه ارتباطات نيز مانند بسياري از عرصههاي علمي كشورمان، پيوند دادن تئوري و عمل يك چالش است.
اين نويسنده ادامه داد: با ذكر مثالهايي از رويدادهاي خبري چند سال اخير، نقطه وصل آنها را با نظريههاي ارتباطي نشان دادهام، يعني مواردي را كه نظريهها در ميدان عمل به كار آمدهاند، براي مخاطب مشخص كردهام.
كارگر ضعف دانش در برخي فعالان عرصه رسانه، ضعف دانشآموختگان ارتباطات در عملي كردن نظريهها و همچنين محدويتهاي مختلف را از جمله عوامل دور شدن فضاي رسانهاي كشورمان از وضعيت آرماني آن دانست.
وي همچنين «غم نان» يا همان دغدغه معيشت خبرنگاران را از ديگر موراد مهم در ضعف عملكرد رسانههاي كشورمان برشمرد كه در اين كتاب نيز به آن اشاره كرده است.
كارگر در پايان يادآور شد: دكتر علياكبر فرهنگي، مبدع رشته مديريت رسانه و چهره ماندگار حوزه رسانه، بر اين كتاب مقدمهاي نوشته و مطالعه آن را به دانشجويان و علاقهمندان توصيه كرده است.
كتاب «نگاه كاربردي به دانش رسانه و ارتباطات» از سوي انتشارات روزنه در دست چاپ است.
نظر شما