یکشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۴
اسحق صلاحي: براي حضور در مجامع جهاني تلاش مي‌كنيم

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كه صبح امروز براي دومين‌بار در زمان تصدي اين پست به ميان اهالي رسانه آمده بود، با اشاره به تحقق استراتژي عمق بخشي فرهنگ ايراني، اسلامي در داخل و خارج از كشور گفت: براي اجراي تفاهم‌نامه‌ها ،انعقاد تفاهم‌نامه‌هاي جديد و پرداخت حق عضويت در مجامع و محافلي كه حضور در آن‌ها حق جمهوري اسلامي محسوب مي‌شود، در خارج از كشور با سفارتخانه‌ها نشست‌هايي برگزار شده است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران‌(ايبنا)، اسحق صلاحي رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در دومين نشست خبري خود كه صبح امروز (24مهرماه) برگزار شد، به سفر اخير خود به گرجستان اشاره كرد و گفت: 
در گذشته، گرجستان بخشي از ايران بوده و در معاهده گلستان در زمان قاجار از ايران جدا شده است، اما علي‌رغم جدا شدنش از ايران، حداقل سه هزار واژه فارسي در زبان اين كشور استفاده مي‌شود.
 
صلاحي ادامه داد: 750 جلد كتاب نسخه خطي فارسي و 511 ورق و سند از دوره صفويه تا زمان آقامحمدخان قاجار در گرجستان وجود دارد و تقريبا هزار قطعه عكس از دربار، جغرافياي طبيعي و انساني ايران در زمان ناصرالدين شاه توسط عكاس گرجي‌تبار وي گرفته شده‌ و در آن‌جا مانده است.

وي افزود: توافقنامه‌اي بين كتابخانه ملي ايران و كتابخانه ملي، آرشيو ملي و موسسه ملي نسخ خطي گرجستان امضا شده و قرار بر اين است كتابخانه ملي ايران كارشناساني به گرجستان بفرستد تا از تمام نسخ و عكس‌ها فهرست‌نويسي، تصويربرداري و اسكن تهيه كنند و از اين نسخ خطي، اسناد و عكس‌هاي ايراني كه در كشور گرجستان موجود است نمايشگاهي در سازمان اسناد به نمايش گذاشته شود. 

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي به صدور فيپا كتاب در اين سازمان اشاره كرد و گفت: اكنون صدور فيپا به دو صورت اينترنتي و حضوري انجام مي‌شود، تمام تلاش اين است كه كليه موارد به صورت اينترنتي انجام شوند و تعداد ناشراني كه از طريق اينترنت عضو مي‌شوند روز به روز افزايش يابد. 

صلاحي گفت: در گذشته صدور فيپا 6 تا 10 روز به طول مي‌انجاميد، اكنون به 4 تا 6 روز كاهش پيدا كرده و تا پايان سال 90 به 2 تا 4 روز مي‌رسد. اميدوار هستيم در سال 91 به درخواست‌هاي فيپا به‌طور آنلاين و در همان لحظه پاسخ دهيم.

وي درباره تعامل با ساير نهادهاي كتابخانه‌اي كشور، گفت: در حوزه تعامل و هماهنگي با تمام موسسات، نهادها و مراكز كتابخانه‌اي و اسنادي در كشور، سازمان اسناد و كتابخانه ملي براي سازمان‌هايي كه در حوزه‌ كتاب و اسناد كار مي‌كنند نقش محوري دارد و به‌عنوان يك متولي حاكميتي در بخش استاندارد، هماهنگي‌ها، پيشنهاد همايش‌ها و برگزاري كنفرانس‌هايي كه در تعامل همه دستگاه‌ها اتفاق مي‌افتد، عمل مي‌كند.

وي افزود: همه نهاد‌ها و مراكزي كه در حوزه اسناد فعالند يا به تاريخ‌پژوهي مشغولند، اجتماعي به نام مجمع هماهنگي مراكز تاريخ پژوهي و بانك‌هاي اسنادي (مهتاب) تشكيل داده‌اند كه مديريت اين مجمع به سازمان اسناد كتابخانه ملي منتقل شده است.

صلاحي ادامه داد: سازمان اسناد كتابخانه ملي براي مجمع، دبيرخانه دايمي تشكيل داد‌ه است كه تعامل بين اين دو دستگاه در آينده روشن‌تر خواهد شد و قرار است آنچه كه در حوزه اسناد در اين سازمان اتفاق مي‌افتد در اختيار موسسات و پژوهشگران گذاشته شود. 

وي همچنين درباره فعاليت‌هايي كه در چهار ماه حضور وي در كتابخانه ملي انجام شده، توضيح داد: نمايشگاه سند افتخار  در هفته دفاع مقدس براي اولين بار در ايران برگزار شد؛ در اين نمايشگاه ستاد كل نيروهاي مسلح، پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، ارتش جمهوري اسلامي، ناجا، وزارت اطلاعات، جهاد كشاورزي و وزارت نفت گرد هم آمدند و در آينده تاريخ شفاهي دفاع مقدس، به عنوان دستاورد اين نمايشگاه تدوين خواهد شد. 

بخش تكميلي اين نشست خبري در خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها