سه‌شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۲
حجت‌الاسلام آفتابی: کتابخوانی فریضه دینی است

حجت‌الاسلام محمد آفتابی، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، عصر دیروز در مراسم افتتاحيه نمايشگاه كتاب اين استان، با اشاره به حدیث‌هایی از پیامبر (ص) و ائمه معصوم (ع)، کتابخوانی را فریضه‌ای دینی دانست.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، ‌ هفتمین نمایشگاه کتاب استان کرمانشاه با حضور بیش از ۳۷۶ ناشر از سراسر کشور دیروز (۲۵ مهر) هم‌زمان با سفر مقام معظم رهبری به این استان درشهر کرمانشاه افتتاح شد.

در این مراسم حجت الاسلام آفتابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه دین مبین اسلام به کتاب خواندن و نوشتن اهمیت می‌دهد، گفت: اگر به بیانات نبی اکرم (ص)، ائمه معصوم (ع) و پیشوایان دین نظری بیندازیم می‌بینیم که اسلام از چه زمانی مردم را به کتاب و کتابخوانی دعوت کرده است.

حجت‌الاسلام آفتابی،اضافه کرد: در عصر حاضر یکی از شاخصه‌های ارزیابی رشد و پیشرفت فرهنگی هر کشور میزان مطالعه و کتاب خوانی مردم آن مرز و بوم است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، ادامه داد: موضوع کتاب و کتابت بر رشد حیات اجتماعی تاثیر به‌سزایی دارد، روح یک جامعه در پرتو این مهم بارور می‌شود و به همین دلیل میراث فرهنگی و تمدن اسلامی همیشه مملو از کتاب‌های بزرگانی است که افتخار جامعه بشری بوده‌اند و همه همت اولیای دین اسلام بر این بوده که بندگان خدا را به سوی روشنایی کتاب رهنمون کنند.

وی گفت: کتاب از دیرباز، حافظ و احیا کننده تفکر و اندیشه‌های والا و منبع عظیمی بوده که طالبان علم و اندیشه و حقیقت را سیراب کرده است.

او افزود: ارزیابی شرایط و امکانات موجود فرهنگی مبین این نکته است که امروز کتاب می‌تواند به عنوان یک وسیله‌ مطمئن و کارآمد در بهینه‌سازی فضای فرهنگی جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

حجت‌الاسلام آفتابی، بیان کرد: اینکه بتوانیم عامل به گفتار مقام معظم رهبری برای به وجود آوردن فرهنگ مطالعه در جامعه باشیم، مستلزم تدوین و اجرای برنامه‌هایی است که عادت به مطالعه را رونق می‌بخشد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، اضافه کرد: برای رسیدن به شرایط مطلوب چاره‌ای نداریم جز آنکه عادت به کتابخوانی را از دوران کودکی در افراد ایجاد کنیم.

او عنوان کرد: عادت به مطالعه یک امر اکتسابی است یعنی همانطور که کودک خواندن و نوشتن را یاد می‌گیرد، مطالعه را نیز یاد می‌گیرد.

وی افزود: البته باید به این مساله توجه کرد که کودک این امر را ابتدا از کانون خانواده آموزش می‌گیرد سپس در نهاد مدرسه به کتاب‌خوانی عادت می‌کند، پس خانواده به عنوان اولین نهادی که می‌تواند کودک را به کتاب‌خوانی ترغیب کند، نقش به‌سزایی در گسترش این فرهنگ در جامعه دارد.

وی تصریح کرد: تالیف و چاپ کتاب‌هاي خوب مساله دیگری است که مورد تاکید رهبر عزیز انقلاب است و مسوولیت نویسندگان و حوزه چاپ را سنگین کرده است.

حجت الاسلام آفتابی، ‌اضافه کرد: در دسترس قرار دادن کتاب برای عموم مردم با ایجاد نمایشگاه‌های مختلف کتاب در تمام نقاط کشور مساله‌ای است که باید مورد توجه بخش دولتی و بخش خصوصی قرار بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها