محمدرضا تركي در بخشي از نشست «نسبت شعر انقلاب و شعر گذشته و جهان» يكي از شاعران فقيد و فعال انقلابي دهه 50 به نام «محسن پزشكيان» را معرفي كرد و گفت: تاكنون درباره وی حرفي به ميان نيامده است. اگر زنده ميماند، حتماً از قلههاي ادبيات انقلاب اسلامي محسوب ميشد.-
وي ادامه داد: تاكنون درباره پزشكيان، حرف زيادي به ميان نيامده و امروز براي اولين بار در فضاي دانشگاهي معرفي ميشود.
تركي به بازگويي زندگينامه اين شاعر فقيد انقلاب پرداخت و گفت: محسن پزشكيان در سال 1326 در كازرون متولد و در سال 1349 دانشجوي رشته زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه تهران شد. او علاوه بر معلمي، نويسنده و نمايشنامهنويس هم بود و به خاطر اجراي يك نمايش سياسي در دانشگاه تهران، دستگير و به يك سال زندان محكوم شد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به كتابها و پژوهشهاي زندهياد محسن پزشكيان درباره كازرون تاكيد كرد: 6 دفتر شعر از محسن پزشكيان باقي مانده كه هنوز هيچ كدام منتشر نشدهاند. اولين دفتر شعر او در سال 51 خلق شده، دومين اثرش را در زندان نوشته و آخرين دفتر شعر او در سال 1355 و همزمان با اوجگيري انقلاب گردآوري شده است.
تركي از جنبههاي حماسي و مبارزاتي اشعار زندهياد محسن پزشكيان ياد كرد و گفت: او در سال 1358، شعر پيشنهادي خود براي سرود جمهوري اسلامي را ارايه كرد و در نهايت، در حالي كه از ملاقات امامخميني (ره) به كازرون بازميگشت، در جاده قم تصادف كرد و دار فاني را وداع گفت.
تركي در پايان گفت: اگر محسن پرشكيان زنده ميماند، حتماً از قلههاي ادبيات انقلاب اسلامي محسوب ميشد.
نظر شما