جمعه ۱۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۸
«قيصر امين‌پور» در اين كتاب قايم شده است

«يعقوب حيدري» نويسنده‌ي حوزه‌ي كودك و نوجوان، قيصر امين‌پور را از زاويه نگاه خود تفسير كرده است. او گفت: اين نگاه متفاوت به شخصيت قيصر كتابم را از ساير كتاب‌هايي كه درباره‌ي او نوشته شده متمايز كرده است.

ايبنا نوجوان: يعقوب حيدري كتابي را درباره‌ي قيصر امين‌پور، شاعر كودكان و نوجوانان نوشته است. به قول خودش:  «كتابي كه با عنوان «قيصر امين‌پور در اين كتاب قايم شده» مخاطب خاص ندارد؛ بلكه كتاب به‌گونه‌اي نوشته شده است كه هم بزرگ‌سالان و هم نوجوانان مي‌توانند با آن ارتباط برقرار كنند.» 

«حيدري» مي‌گويد از سال 1368 در مجله‌ي «سروش نوجوان» كار مي‌كرده و در آن زمان امين‌پور، سردبير اين مجله بوده، بنايراين در اين كتاب رابطه‌ي صميمانه‌اي را كه با او داشته‌ شرح داده ‌است.

نويسنده‌ «پهلوان در قوطي كبريت» همچنين مي‌گويد: در آن زمان به دليل شباهت‌هايي كه من و قيصر از نظر عاطفي داشتيم ـ او در كودكي مادرش را از دست داده بود و من نيز به نوعي والدينم را در كودكي از دست داده بودم ـ  با من مثل يك برادر و دوست صميمي رفتار مي‌كرد و من را راحت گذاشته بود كه هر طور دلم مي‌خواهد او را صدا كنم.

حيدري با بيان اين‌كه قيصر به عنوان سردبير مجله، يار و غم‌خوار تمام همكاران ما در آن نشريه بود، گفت: حتي گاهي اوقات آنقدر به او نزديك بودم كه با دست خود ريش او را شانه مي‌زدم. اين ماجراها به قدري براي ديگر غير واقعي بود كه زماني كه كتاب را براي انتشار به ناشر سپردم مدير نشر، كتاب را به خانم «زيبا اشراقي» همسر قيصر امين‌پور نشان داده بود تا او اين متن‌ها را تاييد كند.

او از جمله‌ي ويژگي‌هاي اخلاقي قيصر امين‌پور به احوال‌پرسي‌هاي او از اطرافيانش اشاره كرد و گفت: حسن احمدي كه از نويسندگان كودك و نوجوان است، چند ساعت پيش از فوت قيصر به ديدار او رفته بود و جالب اين‌كه او در همان‌حال سراغ دوستانش را مي‌گرفت و حال آن‌ها را از احمدي مي‌پرسيد كه تمام اين ويژگي‌هاي اخلاقي را در كتاب آورده‌ام.

حيدري با اشاره به اين‌كه اين اثر در زمستان 89 منتشر شده است، گفت: البته اين كتاب در سال 90 جايگاه خوبي پيدا كرد و مورد استقبال بيش‌تري واقع شد.

او عنوان كرد: در اين كتاب، قيصر امين‌پور را از ديدگاه خودم تعريف كردم و اين زاويه‌ي نگاه متفاوت، اثرم را از ديگر كتاب‌هايي كه درباره‌ي قيصر چاپ شده‌اند متمايز كرد.

اين نويسنده‌ي حوزه‌ي كودك و نوجوان گفت: قيصر هرگز از موقعيت و شهرتي كه داشت سوء استفاده نكرد و براي گرفتن وام خانه‌ي هنرمندان با اين‌كه نامش جزو افراد سري نخست بود، اما در نوبت‌هاي بعدي وام گرفت كه تمام اين نكات در كتاب نوشته شده‌اند. شايد نوجوانان با خواندن اين كتاب درس زندگي بگيرند و ببينند آدم‌ها معمولي هم مي‌توانند خوب باشند و در ذهن ديگران ماندگار شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها